Jumalanpalvelukset

ovat yleensä sunnuntaisin klo 10 Kangasniemen kirkossa. Gospelmessua vietetään kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina, jolloin musiikista vastaa Syvä Huokaus -yhtye. Olet lämpimästi tervetullut mukaan myös seurakunnan FacebookLinkki avautuu uudessa välilehdessä- ja YouTubeLinkki avautuu uudessa välilehdessä-kanavien kautta.

Seurakuntatoimisto/kirkkoherranvirasto avoinna arkisin 9-12,
puh. 0400 143 600 tai kangasniemen.kirkkoherranvirasto@evl.fi.
Osoite: Otto Mannisen tie 2, 51200 Kangasniemi
(kunnantalon 2.krs, käynti pääovesta, oikealle portaat ylös/hissillä 2.kerros)

Papit

Kirkkoherra (vt.) Ville Tikkanen, p. 0400 143 601, ville.t.tikkanen@evl.fi

Seurakuntapastori Tuula Suuronen,  p. 0400 143 603, tuula.suuronen@evl.fi

Seurakuntapastori Päivi Liukkonen, p. 0400 143 607, paivi.liukkonen@evl.fi

Seurakuntatoimisto

Toimistosihteeri Outi Virtakallio p. 0400 143600 ark. klo 9-12

Diakoniatyö

Yhteydenotot mielellään puhelimitse ma-pe klo 9-15. Jätä soittopyyntö, jos en pysty vastaamaan.

Diakonissa Eija Kuitunen, p. 0400 143 606

Palveleva puhelin palvelee joka ilta klo 18-24 numerossa 0400 221 180.

Lisätietoa palvelevasta puhelimesta ja chatistä löydät tämän linkin takaa.

Kuva u_79qqozws Pixabaystä

Kirkkoherran kirjoitus - puhe toukosiunauksessa 29.5.2024

Jeesus sanoi: »Mies lähti kylvämään. Ja kun hän kylvi, osa siemenestä putosi tien oheen, ja linnut tulivat ja söivät jyvät. Osa putosi kallioiseen paikkaan, missä jyville ei ollut paljon maata. Ne nousivat kohta oraalle, koska maata ei ollut syvälti, mutta auringon noustua oraat helteessä kuivettuivat, koska niillä ei ollut juurta. Osa taas putosi ohdakkeisiin, ja ohdakkeet kasvoivat ja tukahduttivat oraan. Mutta osa jyvistä putosi hyvään maahan ja antoi sadon, mikä sata, mikä kuusikymmentä, mikä kolmekymmentä jyvää.» (Matt. 13:3–8)

Meistä ihmisistä, jotka arvostamme usein sitä, mikä on suurta ja paljon, voi olla ihmeellistä, että tässä aivan pienessä siemenessä on valmiina jo kaikki se elämä ja potentiaali, mitä se tarvitsee tullakseen viljaksi.

Mutta pieni ei pärjää yksin. Se tarvitsee hoitoa ja huolenpitoa. Hyvän kasvupaikan, sopivasti auringonvaloa, riittävästi vettä. Mutta se tarvitsee myös viljelijän. Kylväjän, joka kylvää siemenet maahan. Kylväjän, joka muokkaa maan kasvulle kelvolliseksi. Kylväjän, joka korjaa lopulta sadon. Kylväjän, joka tekee suuren työn, jotta pieni siemen saisi kasvaa.

Joskus puhutaan uskon siemenestä. Että usko saisi itää ja kasvaa kuin kerran istutettu jyvä.

Luulenpa, että kylväjille on annettu uskon siemen. Sillä on monia kesäpäiviä, joina voi vain uskoa ja luottaa, että sieltä se kylvö tuottaa kasvua. On monia päiviä, jolloin voi vain toivoa suotuisia kelejä säiden ja ilmojen säätäjältä. On monia päiviä, jolloin voi vain luottaa, että oma työ kantaisi hedelmää.

Tänään me saamme kaikki hoitaa oman uskomme siementä. Saamme luottaa noihin Raamatun lupauksiin Jumalan huolenpidosta ja johdatuksesta. Saamme rukoilla häntä antamaan siunauksensa kylvölle ja kaikelle kesän työlle. Toimitamme nyt toukosiunauksen.

Jumala on antanut ihmisille tehtäväksi viljellä ja varjella luomakuntaa. Siunatkoon kolmiyhteinen Jumala, Isä ja () Poika ja Pyhä Henki, kylvötyömme ja vuoden sadon. Aamen.

Ville Tikkanen, vt. kirkkoherra