Jumalanpalvelukset

ovat yleensä sunnuntaisin klo 10 Kangasniemen kirkossa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan myös seurakunnan FacebookLinkki avautuu uudessa välilehdessä- ja YouTubeLinkki avautuu uudessa välilehdessä-kanavien kautta.

Seurakuntatoimisto/ kirkkoherranvirasto avoinna arkisin 9-12, puh. 0400 143 600 tai kangasniemen.kirkkoherranvirasto@evl.fi Kirkkoherra Matti Tolvanen 0400 143 601, matti.tolvanen@evl.fi Srk-pastori Tuula Suuronen 0400 143 603, tuula.suuronen@evl.fi Srk-pastori Maini Salmi 0400 143 602, maini.salmi@evl.fi Diakoni Kaisa Käräjämies-Reinilä 0400 143 606 kaisa.karajamies-reinila@evl.fi

Ehtoollisen vietto koronapandemian aikana

Ehtoollisen vietossa noudatetaan seuraavia hygieniaperiaatteita:

Terveys: Pappi ja muut jumalanpalveluksen toimittajat tulevat töihin vain ja ainoastaan terveinä. Se tarkoittaa sitä, että työntekijällä ei saa olla COVID-19 -infektion oireita (nuha, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, kuume, pahoinvointi, ripuli).

Turvavälit: Kirkon jokaisella ovella on käsien desinfiointipiste ja ohje turvaväleistä sekä yskimis- ja aivastamishygieniasta. Kirkossa istutaan riittävän väljästi eli joka toisessa penkkirivissä vähintään 2 metrin turvavälein. Tämä ei koske saman perheen jäseniä. KASVOMASKIN käyttöä suositellaan.

Käsihygienia: Pappi pesee välittömästi ennen jumalanpalveluksen alkua kätensä huolellisesti saippualla ja lämpimällä vedellä. Ennen ehtoollispöydän valmistamista pappi puhdistaa kätensä desinfiointiaineella.

Ehtoollisen jakaminen: Seurakuntalaiset tulevat ehtoollispöytään yksitellen tai perhekunnittain kuoriosan sivuilta, desinfioivat kätensä ja  ottavat ehtoollispikarin erilliseltä pöydältä. Ehtoollisleipä jaetaan seurakuntalaisen kämmenelle niin, että käsien koskettamista vältetään. Ehtoollisviini jaetaan maljasta seurakuntalaisen kädessä olevaan yksityispikariin. Ehtoollisen jakaja käyttää kasvomaskia.

Sakramentin nauttimisen jälkeen poistutaan keskikäytävää pitkin siten, ettei kuoriosaan synny ruuhkaa. Riskienhallinnan kannalta ei ole olennaista merkitystä, vaikka turvaväli alittuisi hetkellisesti esimerkiksi ohi kuljettaessa. Poistuessaan seurakuntalainen jättää pikarin toiselle erilliselle pöydälle.

Pappi antaa seurakuntalaisille vielä käytännön ohjeet tilaisuuden alussa.

Ehtoolliselle voi tulla myös pyytämään siunausta sakramentin nauttimisen sijasta.

Kirkolliset toimitukset (kaste, avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen)

Kirkollisissa toimituksissa suositellaan KASVOMASKIN käyttöä ja turvavälien pitämistä.

Koronavirukset leviävät pääasiassa pisaroiden välityksellä. Pisaratartunnan mahdollisuutta torjutaan huolehtimalla vähintään 2 metrin turvaväleistä. Pintojen osuus viruksen leviämisessä on mahdollinen, mutta se ei ole merkittävä.

Kirkossa olevia virsikirjoja voidaan käyttää. Tilaisuuden jälkeen virsikirjat jätetään penkkiin, josta suntio kerää ne pois. Saman päivän toisissa hautajaisissa tai muissa kirkollisissa toimituksissa käytetään eri kirjoja.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu on tilaisuuden järjestäjällä, mutta turvaohjeita on syytä noudattaa myös siellä.

Näitä ohjeita päivitetään tarvittaessa. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan seurakunnan kotisivuilla ja paikallislehdessä.

Kirkkoherran kirjoitus

Kristus nousi kuolleista!

Pääsiäinen on koittanut. Juhlimme Kristuksen ylösnousemusta kuolleista. Ratkaiseva taistelu syntiä ja kuolemaa vastaan on käyty Golgatan kummulla ja tyhjällä haudalla. Kristuksen saavuttaman voiton tähden me voimme yhdessä kulkea kohti tulevaisuutta hänen kanssaan. Hän luvannut olla kanssamme kaikki päivät maailman loppuun asti.

Vietettävänä pääsiäisaikana sodan viestit tunkevat tajuntaamme. Siviilien kuolemat Ukrainassa ja pakolaisten hätä saavat sydämemme murheen valtaan. Moni meistä kokee vallitsevan tilanteen tähden levottomuutta ja saattaa kysellä, mikä on Suomen kohtalo tulevina aikoina. Epävarmuuden keskellä meidän tulee tukeutua Herramme lupauksiin. Ne kantavat meitä, olipa tulevaisuus millainen tahansa. Kuolleista ylösnoussut Kristus lupaa: ”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista, jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.” (Joh. 14:27).

Siunattua pääsiäistä ja tulevaa pääsiäisaikaa!

Matti Tolvanen

kirkkoherra

Nykyinen osoitteemme on Otto Mannisen tie 2, 51200 Kangasniemi (kunnantalon 2. krs, länsisiipi).

Seurakuntatoimisto (ennen kirkkoherranvirasto)

Toimistosihteeri Outi Virtakallio puh. 0400 143600 ark. klo 9-12

Diakoniatyön puhelinpäivystys

Diakoniatyöntekijä päivystää ma-pe klo 9-15.

Diakoni Kaisa Käräjämies-Reinilä, puh. 0400 143 606

Palveleva puhelin palvelee joka ilta klo 18-24 numerossa 0400 221 180.

Lisätietoa palvelevasta puhelimesta ja chatistä löydät tämän linkin takaa.