Kolumbialainen tyttö, kuva: Meeri Koutaniemi

Lähetys- ja avustustyö

Lähetys

 


Olemme mukana Kristuksen antamassa tehtävässä viedä evankeliumi kaikkialle maailmaan. Tämän tehtävän toteuttamiseen tarvitaan niitä, jotka lähtevät ja niitä jotka lähettävät. Tule ja anna lahjoistasi Jumalan valtakunnan työhön!

Lähetyspiirien vetäjät, vapaaehtoiset vastuunkantajat, vastuuryhmän jäsenet ja kaikki seurakuntalaiset muodostavat seurakuntamme lähetystyön lähettäjäjoukon

Pastori Pirkka Sieviläinen 0400 143 602

Lähetyssihteeri Eija Partanen 0400 143

 

 

 

 


Lähetys- ja ystävyysseurakuntatyö Kangasniemen seurakunnassa

Roy Rissanen, Lähetyslentäjät

Seurakuntamme on solminut viime helmikuussa nimikkoyhteistyösopimuksen Lähetyslentäjien (MAF) Roy Rissasen työn tukemiseksi Mongoliassa.

Tutustu Royn työhön oheisen linkin kautta!

https://www.maf.fi/lentokone-auttaa/sirpa-ja-roy-rissanen/

 

Eila Murphy

”Jumalan kämmeneen jätän koko maailman.”

Entinen Harjunmaan tyttö, Eila        os. Romo  on filosofian tohtori ja kasvatustieteiden maisteri, joka tutkii median käyttöä ja radiokuuntelua Aasiassa. Hän päivittää radiolähetystyön tietokantoja ja työskentelee kansainvälisen medialähetysjärjestö FEBC Internationalin (Far East Broadcasting Company) yhteydessä Suomesta käsin.

”Doctor Eila” tuntee aasialaisten tavat käyttää mediaa

Eila Murphyn vuonna 2014 valmistunut tohtorinväitöskirja käsitteli radion käyttöä oppimisympäristönä, joka edistää tsunameihin ja muihin luonnonkatastrofeihin valmistautumista. Tutkimus selvitti, kuinka kansalaiset oppivat radion ja yhteisön osallistamisen kautta varautumaan mahdolliseen luonnonmullistukseen ja selviämään siitä.

Säännöllisesti Aasiassa matkustava Eila johtaa FEBC Internationalin tiimiä, jonka toimialueeseen kuuluvat järjestön sisällöntuotanto, yleisövuorovaikutus ja tutkimus. Hän on järjestön edustaja kansainvälisten radiojärjestöjen tutkimusyhteistyöelimessä Intersearchissä ja toimii Mongolian kristillisen radioaseman, Wind-FM:n Suomen-koordinaattorina.

Eilan havaintoja Aasiasta, ajankohtaisista ilmiöistä ja mediatutkimuksesta voi lukea hänen  matkablogistaan.

 

Marko Hanslian

Kiinnostus vieraisiin kieliin ja kristin-uskoon ovat johtaneet Marko Hanslianin Raamatun kääntäjäksi. Nimikkolähettimme käyttää työssään    jopa kymmentä eri kieltä.

-Kansainvälisyys tuli jo äidinmaidossa, paras kaveri lastentarhassa oli turkkilainen. Totuin pienestä pitäen siihen, että ympärillä olevien ihmisten kansallisuudet vaihtuvat, pohtii Hanslian.

Marko Hanslian on syntynyt Suomessa, mutta eli 7 ensimmäisistä lapsuusvuosistaan Saksassa. Hän kävi Suomessa saksalaista koulua, johon tuli jatkuvasti muualta muuttaneita koulukavereita.

Suomen Lähetysseuran työntekijänä Marko Hanslian toimii ekumeenisessa Raamatunkäännöstyössä koordinaattorina. Työn tuloksena on syntynyt Senegaliin pulaarin kielinen Uusi Testamentti ja Vanhasta Testamentistakin on valmiina jo yli 93%! Pulaarinkielisen Uuden testamentin valmistumista voitaneen juhlistaa parin vuoden sisällä. Seurakuntamme on ollut tukemassa tätä käännöstyötä alsuat asti. Marko ja Minna Hanslian olivat perheineen  muutaman vuoden (1999 alkaen) Senegalissa paikan päällä, mutta tällä hetkellä Marko työskentelee käännöksen kimpussa Suomesta käsin. Hän vierailee Senegalissa pari kolme kertaa vuodessa tavaten paikallisia avustajia.

Vaikka kristinusko on saanut Afrikassa valtavasti jalansijaa, Senegalissa lasketaan muslimeja olevan 95 % väestöstä. 2,5 miljoonaa senegaalia puhuu pulaarin kieltä. Sitä puhutaan myös Mauritaniassa, Gambiassa, Guinea Bissaussa ja Malissa. Raamatun saaminen seurakunta-ja evankelioimistyöhön on ensiarvoisen tärkeätä. ”Jokaisen tulee saada lukea Raamattua omalla äidinkielellä”, Marko Hanslian sanoo.

 

 

Arja Halttunen

Arja työskenteli Itä-Siperian lähetyskentällä kaksi työkautta vuosina 1999-2007 ja palasi alueelle muutaman

vuoden Kylväjän kotimaan työskentelyn jälkeen. Syksyllä 2014 hän sain väliaikaisen oleskeluluvan Venäjälle 3 vuodeksi. Arjan työtehtäviin kuuluivat tällä työkaudella evankelioimistyö, diakoniatyö ja vastuu yhteiskunnallisen säätiön projektista. Työn painopiste on siirtymässä haastavalle maaseudulle. 

Arjan lähtöjuhlaa vietettiin seurakunnassamme 18.8. Hänet siunattiin matkaan Itä-Siperian Irkutskiin. Siellä hän aloittaa uudella työkentällä syksyn alussa. Arjalla on siis edessä muutto ja uusiin ihmisiin ja asioihin tutustuminen. Seurakuntamme rukoilee kaikkien nimikkolähetystyöntekijöidemme puolesta yhteisessä esirukouksessa sunnuntain messussa.

                          


Kummilapsityö

Olemme mukana tukemassa SLS:n kautta Israelin Ramallahissa sijaitsevan Toivon koulun koulutyötä. Kummitukemme auttaa vähävaraisten perheiden lasten koulunkäynnin lukukausimaksuissa. Tukea saavat lapset ja nuoret koululuokilla eskarista ysiin ja edelleen lukio-opinnoissa.

Toivon koulu on suurin Jordanian ja Pyhän Maan Evankelisluterilaisen kirkon (ELCJHL) ylläpitämistä kouluista. Koulussa on oppilaita 458, joista kummiohjelmassa on mukana 90 oppilasta. Koulu antaa opetusta kaikkien kirkkokuntien lapsille, sekä kristityille että muslimeille. Opetus on kristillistä, ja siinä painotetaan rauhan kasvatusta ja uskontodialogia.

 

 

 

Keltto

Keltto, Kangasniemen ystävyysseurakunta sijaitsee Pietarista parinkymmen kilometrin päässä. Vuonna 1978 rakennettu Kelton kirkko purettiin toisen maailman sodan aikana v.1941. Neuvostoliiton hajottua seurakunta perustettiin uudelleen 1988 ja jäseniä on nykyisin n. 400. Keltoon rakennettiin uusi kirkko suomalaisten tukemana ja vihittiin käyttöön 1992. Kirkon penkit ovat kangasniemeläisten lahjoituspuusta. Kirkko palvelee laajalla aluella asuvia Inkerin suomalaisia.

Kangasniemellä toimii Kelton ystävät, jonka nimikkokohteena on Kelton seurakunnan ylläpitämä vanhaikoti.

Harlu

Harlun seurakunta perustettiin Karjalassa tehdyn työn tuloksena 2008. Suomalaisten avustamana rakennettiin Läskelään kirkko, joka vihittiin 2011 käyttöön.

Harlu on monelle kangasniemeläiselle rakas, sillä monet viimesotien evakot jäivät Kangasniemelle. Kangasniemen seurakuntakeskuksessa on myös entisen kirkon alttaritaulu. Harlun ystävät toimii Harlun seurakunnan hyväksi.

Seurakuntaretkellä luovutetussa Karjalassa elokuuss 2018.

 

Bükin seurakunta

Vasin rovastikunta on Mikkelin tuomiorovastikunnan yhteinen ystävyysrovastikunta. Kangasniemen seurakunta allekirjoitti ystävyysseurakuntasopimuksen Bükin seurakunnan kanssa kirkkomme 200 vuotisjuhlassa toukokuussa 2015.

 

Lähetystyön vastuuryhmä:Pirjo Hokkanen, Anna-Leena Mieskolainen, Eija Pynnönen, Siw Sandell, Eero Tervonen, Heimo Ylönen. Kirkkoneuvoston edustaja: Anneli Tyrväinen