Kangasniemen seurakunta

Avoinna klo 9 – 12 ma-pe

Puhelin: 0400 143 600

kangasniemen.kirkkoherranvirasto@evl.fi

Työntekijöiden puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet löytyvät yhteystiedot -sivulta.

---------------------------------------------------

1.1.2020 lukien Kangasniemen seurakunta siirtyy Kouvolan aluekeskusrekisterin asiakkaaksi. Aluekeskusrekisteri hoitaa virkatodistus- ja sukututkimuspalvelut sekä rekisteröintipalvelut.

KOUVOLAN ALUEKESKUSREKISTERI

Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Voit tilata virkatodistuksen, sukuselvityksen tai Elää-todistuksen

• Sähköisellä lomakkeella Huom! Tällä lomakkeella ei voi tilata sukututkimusta.
  • Sähköpostitse: virkatodistukset.kouvola@evl.fi
  • Puhelimitse numerosta 040 195 2599, puhelinpalvelu avoinna ma-to klo 9-15, HUOM! 30.3. - 30.4.2020 palveluaika ma-to klo 9-12
  • Kirjeitse: Kouvolan seurakuntayhtymän keskusrekisteri, Savonkatu 40, 45100 Kouvola
  • Hautausasiakkaat henkilökohtaisella käynnillä Kangasniemen seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Sukututkimus

Sukututkimuksia varten laadittavia todistuksia tehdään keskusrekisterissä toissijaisena työnä virallisen jäsenrekisterin ylläpidon ohella. Todistusten toimitusajat saattavat olla pitkiä. Sukututkimuksia voi tilata vain kirjallisessa muodossa, esimerkiksi alla olevalla sukututkimustilauslomakkeella.

Tietoja elossa olevista henkilöistä on hyvä ensisijaisesti pyytää heiltä itseltään.

Huom. Kouvolan seurakuntayhtymä on yksikielinen. Teemme sukututkimuksia vain suomenkielellä.

Välttämättömiä tietoja sukututkimuspyyntöä tehdessä

• Henkilön nimi, syntymäaika, syntymäkotikunta, mahdollinen kuolinaika ja -paikka
  • Muuttoaika seurakuntaamme / sieltä pois (jos ei ole syntynyt / kuollut Kouvolan seurakuntayhtymän seurakunnassa)
  • Tieto siitä, missä laajuudessa tietoja tarvitaan (esim. lapset, vanhemmat, sisarukset, isovanhemmat jne) Viitehenkilöistä merkitään todistukselle vain nimi, syntymäaika ja -paikka ja mahdollinen elossaolo-/kuolintieto, sekä seurakuntatieto. Lapsille merkitään myös mahdolliset muuttotiedot. Mikäli viitehenkilöstä halutaan lisäksi muita tietoja, tulisi hänestä tehdä oma tilaus.
  • Mahdollinen tutkimukseen käytettävä tunti- / euromääräinen rajoitus
  • Tilaajan tiedot; nimi, osoite, puhelinnumero ja mahdollinen sähköpostiosoite

Sukututkimuksen voit tilata

Sukututukimuksen tilaukseen löydät ajankohtaiset tiedot Kouvolan seurakuntien nettisivuilta https://www.kouvolanseurakunnat.fi/info-ja-asiointi/virkatodistus-ja-sukuselvitys/sukututkimus osoitteesta.

Sukututkijat

Sukututkijoiden on mahdollista tulla itsenäisesti tutkimaan 100 vuotta vanhempia kirkonkirjoja mikrofilmilaitteella. Luvan omaehtoiseen sukututkimukseen antaa keskusrekisterin johtava toimistosihteeri Sirpa Sirén, puh. 040 522 7292.

Rekisteröintipalvelut

Rekisteröintipalvelusta papit ja seurakuntalaiset voivat kysyä neuvoa:

• kirkollisten toimitusten lomakkeista
  • kastettavien nimien lainmukaisuudesta tai
  • kummikelpoisuuden tarkistamiseen

Rekisteröintipalvelut: 040 849 2611, 040 7140 554. Ma-pe klo 9-15