Kangasniemen kirkko

Kirkkoniementie 2 , 51200 Kangasniemi

Kangasniemen kirkko

KIRKON KÄYTTÖÖNOTTO

Remontoitu kirkko otettiin juhlallisesti käyttöön maaliskuussa 2020 messussa, jossa saarnasi piispa Seppo Häkkinen. Heti sen jälkeen kirkko kuitenkin suljettiin koronaviruksen vuoksi yleisöltä ja jumalanpalvelukset siirtyivät verkkoon.

Kirkon ovet avautuvat messuvieraille kesäkuun alusta. Myös messujen suoratoistoa verkossa jatketaan. Kirkossa huomioidaan turvavälit sekä istumapaikoissa että ehtoollisella.

KIRKON KORJAUS-JA MUUTOSTYÖT

Rakennuspalvelu Joni Pietarinen valittiin kirkon korjaus-ja muutostöiden II-vaiheen rakennusurakoitsijaksi.

Sähköurakoitsijaksi valittiin Sensio Oy, LVIA-urakoitsijaksi Suomen Talotekniikka Mikkeli Oy. Sprinkelit asentaa A-Pipe Oy.

Viimeinen messu kirkossa ennen korjautöiden alkamista on 26.5.2019

Sen jälkeen messut pidetään pääsääntöisesti seurakuntakeskuksessa.

Kesän konfirmaatiomessut ovat vuonna 2019 kuitenkin 16.6. ja 7.7. Kansis-keskuksessa klo 10.

Hautaan siunaamiset (arkkuhautaus) suoritetaan haudalla ja tuhkaukseen menevien vainajien siunaukseen on varattu oma paikka Vihikankaan hautausmaalla.

Korjaustöiden vuoksi kirkon alue aidataan melko laajasti ja tänä kesänä ei sankarihaudoille istuteta kukkia. Kirkko ei myöskään toimi tiekirkkona.

Koska Kangasniemen Musiikkiviikkojen avajaiskonsertti pidetään Hankasalmen kirkossa 12.7. klo 19, Kangasniemen seurakunta järjestää ilmaisen linja-autokyydiin konserttiin. Ilmoittautua voi 12.6. mennessä numeroon 0400 143 600 ma-pe klo 9-12. Kts. konsertin tarkemmat tiedot

Toivomme, että korjaus ja muutostyöt etenevät suunnitelmien mukaan ja pääsemme mahdollisesti ensi vuoden alkupuolella muutostöiden jälkeen viettämään juhlamessua kotikirkossamme!

Katso Esa Orren upea filmi VALON KIRKKO

Haluatko kuulla pienen tarinan kuvien takaa? Kerran hän luki minulle kauniin luvun kirjasta, jota en tuntenut. Se oli ohi kiitävä hetki lapsuudessani kauan sitten. Vaikka en silloin pysähtynyt, ymmärsin, että ne olivat hänelle sanat, jotka antoivat toivoa ja valoa kaiken tuntemattoman edessä. Itse olen lähestynyt asioita enemmän luonnontieteellisestä näkökulmasta. Silti olen palannut tuohon hetkeen useasti sen jälkeen, kun oli aika luopua hänestä. Tämä lyhytelokuva on pieni tutkielma valon heräämisestä tilassa. Paikaksi valitsin kirkon, koska koin hänen ajatelleen niiden olevan eräänlaisia portteja johonkin uuteen. Siksi vietin siellä (kirkossa) yhden loppukesän vuorokauden aamuyöstä iltaan kameroiden kanssa. Surutyötäkö...varmaan. Löysinkö valoa? Kiitos täysi Kangasniemi-sali filmin ensi-illasta.

Esa Orre

.............................................................................................................