risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus

Toivotamme kaikki  lämpimästi tervetulleiksi sunnuntaisin kotikirkkomme messuun. Messun ytimenä ovat Jumalan sana sekä ehtoollisen sakramentti. Niihin kytkeytyvät erottamattomasti seurakunnan rukous, tunnustus ja ylistys. Kolmiyhteinen Jumala ja hänen hyvät tekonsa sekä koko pelastushistoria ovat messussa läsnä ja kohtaavat ihmisen hänen elämäntilanteessaan.

 

 

GOSPELMESSUA

vietetään kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina....

.....ja Syvä Huokaus -yhtye säestää laulut ja virret.

Seurakunnassamme toimii kymmenen messuryhmää, joissa on yhteensä yli sataneljäkymmentä jäsentä.  Messuryhmien jäsenet toimivat eri tehtävissä messun aikana: tekstinlukijoina, kolehdinkannossa, rukouspyyntöjen kerääjinä, päivän lukukappaleiden lukijoina ym. Mikäli sinäkin haluat tulla toteuttamaan jumalanpalvelusta meidän kanssamme, ota yhteyttä kirkkoherra Matti Tolvaseen.     

Olet lämpimästi tervetullut oman seurakunnan jumalanpalvelusyhteyteen.

 

PYHÄKOULUT

Sirpa, Riitta, Anita ja isoset toivottavat kaikki lapset tervetulleiksi pyhäkouluun!

Pyhäkoulu on luonteeltaan lasten jumalanpalvelus. Opetustuokioon kuuluu rukousta, laulua, Raamatun kertomuksia ja leikkejä. Noin 45 minuuttia kestävän pyhäkoulun tarkoituksena on tukea lapsen kristillistä kasvatusta. 

Pyhäkoulussa on kaksi ryhmää, kouluikäisille ja 0-6 vuotiaille. Sirpa Reinikainen opettaa isompia lapsia ja Riitta Tiihonen, sekä pyhäkoulumummo Anita Partti opettavat pienempiä. Alle kouluikäinen voi aluksi tutustua toimintaan vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin kanssa.

Kirkosta lapsi saa myös oman messupassin, johon hänelle annetaan tarra jokaisella käyntikerralla. Neljä tarraa kerättyään lapsi on oikeutettu pieneen lahjaan.

.............................................................

2019

2018

Kotikirkossamme 1. adventisunnuntaina 2.12.2018 lapset saivat olla mukana messun eri osioissa Pirkka-papin ja Syvä Huokaus yhtyeen kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jumalanpalvelus-ja musiikkityöryhmän jäsenet: Anita Honkanen, Oiva Koljonen, Mervi Pyykkönen, Jaana Pynnönen, Yrjö Pynnönen, kirkkoneuvoston edustaja Sirpa Reinikainen.