Lapsia kerhossa

Lapsille ja lapsiperheille

Lapset ja perheet

Kouluikäisten toimintaa löydät täältä!

Tykkimäen perheretki tulossa 18.5.19, ilmoittautuminen 1.-12.4.!

LAPSITYÖN UUTISIA:

KERHOJEN KEVÄTKAUSI ON ALKANUT

Päiväkerhot kokoontuvat  maanantaina 9-12 , tiistaina 9-11  ja torstaina 9-11

Avoimet kerhot kokoontuvat keskiviikkona ja perjantaina 9-10.30

Tervetuloa kerhoilemaan!

LASTENOHJAAJAT: Kiti Laitinen 0400-143617 JA Eija Kuitunen 0400-143618

Seurakunnan lapsityö tukee perheiden hengellistä kasvatusta tarjoamalla viikottaisin kokoontuvia päiväkerhoja, avoimiakerhoja sekä erilaisia tapahtumia pitkin vuotta. 1-3 -vuotiaita seurakunta muistaa syntymäpäivinä kortilla.

PÄIVÄKERHO

Seurakunnan päiväkerho on pienelle lapselle turvallinen paikka tutustua muihin lapsiin ja opetella toimimaan ryhmässä. Samalla opitaan toisen kunnioittamista, kiitollisuutta, itsensä arvokkaaksi kokemista ja Jumalan huolenpitoon ja hyvyyteen luottamista.

Päiväkerhossa voi leikkiä ja laulaa yhdessä toisten lasten kanssa hiljentyä rukoillen ja kuunnellen Raamatun kertomuksia sekä harjoitella kädentaitoja askarrellen.

Päiväkerhot kestävät 2-3 tuntia ja niitä ohjaavat lastenohjaajat, joiden kanssa voi myös keskustella kaikista lapseen liittyvistä asioista. Kerhossa syödään pieni välipala, jonka lapsi tuo mukanaan. Päiväkerho on maksuton.

Päiväkerhot kokoontuvat Tervaniemen tuvalla:

5v. maanantaisin klo 9-12

3-4v. tiistaisin klo 9-11

3-4v. torstaisin klo 9-11

AVOIN KERHO

Avoin kerho on tapaamispaikka alle kouluikäisille lapsille, heidän vanhemmilleen ja hoitajilleen. Kerhon ohjelmaan kuuluu hartaushetki, kahvittelua ja seurustelua, vapaata leikkiä ja ohjattua askartelua. Kerhoon otetaan omat eväät mukaan. Seurakunta tarjoaa kahvit ja mehut. Kotona olevalle vanhemmalle kerho voi olla henkireikä arjessa, ja lapsille se tarjoaa mahdollisuuden leikkiä toisten kanssa.

Kerhoja on kaksi:

keskiviikkona ja perjantaina klo 9-10.30

2019 KERHOT ALKAVAT keskiviikko 9.1. ja perjantai 11.1.

KESKIVIIKKONA 6.3. leivottiin laskiaispullia Marttojen kanssa! Hyvää oli!

Kuva: Suvi Vehmala

PYHÄKOULU

Pyhäkoulu on luonteeltaan lasten jumalanpalvelus. Opetustuokioon kuuluu rukousta, laulua, Raamatun kertomuksia ja leikkejä. Noin 45 minuuttia kestävän pyhäkoulun tarkoituksena on tukea lapsen kristillistä kasvatusta.

Pyhäkoulussa on kaksi ryhmää, kouluikäisille ja 0-6 vuotiaille. Sirpa Reinikainen opettaa isompia lapsia ja Riitta Tiihonen, sekä pyhäkoulumummo Anita Partti opettavat pienempiä.

Alle kouluikäinen voi aluksi tutustua toimintaan vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin kanssa.

Kirkosta lapsi saa myös oman messupassin, johon hänelle annetaan tarra jokaisella käyntikerralla. Neljä tarraa kerättyään lapsi on oikeutettu pieneen lahjaan.

MESSUPYHÄKOULU

-Alkuvirren aikana lähdetään kulkueessa pyhäkouluun

-pienet ovat sakastissa ja kouluikäiset alasalissa seurakuntatalolla

-ehtoollisen ajaksi palataan takaisin omien aikuiten luo

LASTEN KIRKKO

-messun alku edessä yhdessä pyhisopettajien ja -isosten kanssa

-lauluissa liike mukana, näytelty Raamatun kertomus

-saarnan aikana tekemispisteet kirkon takaosassa

-ehtoollisella tai siunattavaksi omien aikuisten kanssa

Adventtikirkossa 2.12. laulettiin Hoosiannaa ja osallistuttiin Pirkka-papin kanssa messun toimittamiseen!

JUHLAT JA MUUT TAPAHTUMAT

Järjestämme vuoden aikana 1-2 perhekirkoa sekä kevät- ja joulukirkot. Kevät kirkkoon kutsumme erityisesti seuraavana syksynä koulutiensä aloittavat lapset. Kastettuja lapsia muistamme mikkelin päivänä mukulamessussa. Messun aikana luetaan kaikkien vuoden aikana kastettujen nimet ja rukoillaan heidän puolesta.  4-vuotiaille järjestämme omat juhlat, joihin kutsumme henkilökohtaisesti.