Lapsia kerhossa

Lapsille ja lapsiperheille

Lapset ja perheet

Kouluikäisten toimintaa löydät täältä!

VARHAISKASVATUS UUTISIA 28.9.2020:

Varhaiskasvatuksen kerhotoiminta aloitetaan vk 41

Syyskuussa ulkoiltiin ja lokakuussa on tarkoitus startata kerhotoimintaa, kuitenkin korona tilanne huomioiden.

Päiväkerhot kokoontuvat ensimmäisen kerran

Ma 5.10. klo 9-12

Ke 7.10. klo 9-11

To 8.10 klo 9-11

Avoinkerho kokoontuu ensimmäisen kerran

Ti 6.10. 9-10.30

Ilmoittautumisia päiväkerhoon otetaan vastaan.

ILMOITTAUTUMINEN SYKSYYN

Voit ilmoittautua lastenohjaajille Eijalle 0400-143618 tai Kitille 0400-143617

Lapsille voi löytää puuhastelua Lastenkirkko-sivustolta

Lasten Raamattusovellus löytyy seuraavasta linkistä

Kansan Raamattuseura toimittaa lapsille Sasu -TV:tä, jossa on laulua, askarteluvinkkejä yms.

Linkkinä Sasu- pala 1, voit myös hakea Sasu TV nimellä

"Enkeli minua suojelee, enkeli minua suojelee. Kiitän Jumalaa, enkeli minua suojelee!"

Seurakunnan lapsityö tukee perheiden hengellistä kasvatusta tarjoamalla viikottaisin kokoontuvia päiväkerhoja, avoimiakerhoja sekä erilaisia tapahtumia pitkin vuotta. 1-3 -vuotiaita seurakunta muistaa syntymäpäivinä kortilla.

PÄIVÄKERHO

Seurakunnan päiväkerho on pienelle lapselle turvallinen paikka tutustua muihin lapsiin ja opetella toimimaan ryhmässä. Samalla opitaan toisen kunnioittamista, kiitollisuutta, itsensä arvokkaaksi kokemista ja Jumalan huolenpitoon ja hyvyyteen luottamista. Päiväkerhossa voi leikkiä ja laulaa yhdessä toisten lasten kanssa hiljentyä rukoillen ja kuunnellen Raamatun kertomuksia sekä harjoitella kädentaitoja askarrellen.

Päiväkerhot kestävät 2-3 tuntia ja niitä ohjaavat lastenohjaajat, joiden kanssa voi myös keskustella kaikista lapseen liittyvistä asioista. Kerhossa syödään pieni välipala, jonka lapsi tuo mukanaan. Päiväkerho on maksuton.

Päiväkerhot kokoontuvat Tervaniemen tuvalla:

Ma 5.10. klo 9-12

Ke 7.10. klo 9-11

To 8.10 klo 9-11

AVOIN KERHO

Avoin kerho on tapaamispaikka alle kouluikäisille lapsille, heidän vanhemmilleen ja hoitajilleen. Kerhon ohjelmaan kuuluu hartaushetki, kahvittelua ja seurustelua, vapaata leikkiä ja ohjattua askartelua. Kerhoon otetaan omat eväät mukaan. Seurakunta tarjoaa kahvit ja mehut. Kotona olevalle vanhemmalle kerho voi olla henkireikä arjessa, ja lapsille se tarjoaa mahdollisuuden leikkiä toisten kanssa.

Avoinkerho kokoontuu

Ti 6.10. 9-10.30

PYHÄKOULU

Pyhäkoulu on luonteeltaan lasten jumalanpalvelus. Opetustuokioon kuuluu rukousta, laulua, Raamatun kertomuksia ja leikkejä. Noin 45 minuuttia kestävän pyhäkoulun tarkoituksena on tukea lapsen kristillistä kasvatusta.

Sirpa Reinikainen opettaa kaverinaan Riitta Tiihonen sekä Anita Partti. Mukana pyhäkouluissa myös pyhäkouluisosia. Alle kouluikäinen voi aluksi tutustua toimintaan vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin kanssa. Kirkosta lapsi saa myös oman messupassin, johon hänelle annetaan tarra jokaisella käyntikerralla. Neljä tarraa kerättyään lapsi on oikeutettu pieneen lahjaan.

MESSUPYHÄKOULU

• Alkuvirren aikana lähdetään kulkueessa pyhäkouluun

• ehtoollisen ajaksi palataan takaisin omien aikuiten luo

LASTEN KIRKKO

• messun alku edessä yhdessä pyhisopettajien ja -isosten kanssa

• lauluissa liike mukana, näytelty Raamatun kertomus

• saarnan aikana tekemispisteet kirkon takaosassa

• ehtoollisella tai siunattavaksi omien aikuisten kanssa

JUHLAT JA MUUT TAPAHTUMAT

Järjestämme vuoden aikana 1-2 perhekirkoa sekä kevät- ja joulukirkot. Kevätkirkkoon kutsumme erityisesti seuraavana syksynä koulutiensä aloittavat lapset. Kastettuja lapsia muistamme mikkelinpäivänä mukulamessussa. Messun aikana luetaan kaikkien vuoden aikana kastettujen nimet ja rukoillaan heidän puolestaan.  4-vuotiaille järjestämme omat juhlat, joihin kutsumme henkilökohtaisesti.

TUTUSTU LASTENKIRKKOON NETISSÄ:

Sivuja tehdään lasten kanssa 3-8-vuotialle.

Lastenkirkko on rauhan asialla koko vuoden.