Lapsia kerhossa

Lapsille ja lapsiperheille

Lapset ja perheet

Kouluikäisten toimintaa löydät täältä!

LAPSITYÖN UUTISIA:

Ilmoittautuminen syyskauden kerhoihin:

Maanantain ja torstain 3-5 vuotiaiden päiväkerhoissa on vielätilaa ja niihin voi ilmoittautua.

Lastenohjaajille Kiti Laitinen 0400-143617 ja Eija Kuitunen 0400-143618

Kiitos, Jeesus kaikesta,

kodista ja lapsista,

ystävistä ja kerhosta.

Siunaa meitä kaikkia!

Aamen

Seurakunnan lapsityö tukee perheiden hengellistä kasvatusta tarjoamalla viikottaisin kokoontuvia päiväkerhoja, avoimiakerhoja sekä erilaisia tapahtumia pitkin vuotta. 1-3 -vuotiaita seurakunta muistaa syntymäpäivinä kortilla.

PÄIVÄKERHO

Seurakunnan päiväkerho on pienelle lapselle turvallinen paikka tutustua muihin lapsiin ja opetella toimimaan ryhmässä. Samalla opitaan toisen kunnioittamista, kiitollisuutta, itsensä arvokkaaksi kokemista ja Jumalan huolenpitoon ja hyvyyteen luottamista.

Päiväkerhossa voi leikkiä ja laulaa yhdessä toisten lasten kanssa hiljentyä rukoillen ja kuunnellen Raamatun kertomuksia sekä harjoitella kädentaitoja askarrellen.

Päiväkerhot kestävät 2-3 tuntia ja niitä ohjaavat lastenohjaajat, joiden kanssa voi myös keskustella kaikista lapseen liittyvistä asioista. Kerhossa syödään pieni välipala, jonka lapsi tuo mukanaan. Päiväkerho on maksuton.

Päiväkerhot kokoontuvat Tervaniemen tuvalla:

5v. maanantaisin klo 9-12

3-4v. tiistaisin klo 9-11

3-4v. torstaisin klo 9-11

AVOIN KERHO

Avoin kerho on tapaamispaikka alle kouluikäisille lapsille, heidän vanhemmilleen ja hoitajilleen. Kerhon ohjelmaan kuuluu hartaushetki, kahvittelua ja seurustelua, vapaata leikkiä ja ohjattua askartelua. Kerhoon otetaan omat eväät mukaan. Seurakunta tarjoaa kahvit ja mehut. Kotona olevalle vanhemmalle kerho voi olla henkireikä arjessa, ja lapsille se tarjoaa mahdollisuuden leikkiä toisten kanssa.

Kerhoja on kaksi:

keskiviikkona ja perjantaina klo 9-10.30

KESKIVIIKKONA 6.3. leivottiin laskiaispullia Marttojen kanssa! Hyvää oli!

Kuva: Suvi Vehmala

PYHÄKOULU

Pyhäkoulu on luonteeltaan lasten jumalanpalvelus. Opetustuokioon kuuluu rukousta, laulua, Raamatun kertomuksia ja leikkejä. Noin 45 minuuttia kestävän pyhäkoulun tarkoituksena on tukea lapsen kristillistä kasvatusta.

Pyhäkoulu kokoontuu kirkonremontin aikana kunnantalolla gospelmessun tai messu yhteydessä. Sirpa Reinikainen opettaa kaverinaan Riitta Tiihonen sekä Anita Partti mukana pyhäkouluissa pyhäkouluisosia.

Alle kouluikäinen voi aluksi tutustua toimintaan vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin kanssa.

Kirkosta lapsi saa myös oman messupassin, johon hänelle annetaan tarra jokaisella käyntikerralla. Neljä tarraa kerättyään lapsi on oikeutettu pieneen lahjaan.

MESSUPYHÄKOULU

-Alkuvirren aikana lähdetään kulkueessa pyhäkouluun

-ehtoollisen ajaksi palataan takaisin omien aikuiten luo

LASTEN KIRKKO

-messun alku edessä yhdessä pyhisopettajien ja -isosten kanssa

-lauluissa liike mukana, näytelty Raamatun kertomus

-saarnan aikana tekemispisteet kirkon takaosassa

-ehtoollisella tai siunattavaksi omien aikuisten kanssa

JUHLAT JA MUUT TAPAHTUMAT

Järjestämme vuoden aikana 1-2 perhekirkoa sekä kevät- ja joulukirkot. Kevät kirkkoon kutsumme erityisesti seuraavana syksynä koulutiensä aloittavat lapset. Kastettuja lapsia muistamme mikkelin päivänä mukulamessussa. Messun aikana luetaan kaikkien vuoden aikana kastettujen nimet ja rukoillaan heidän puolesta.  4-vuotiaille järjestämme omat juhlat, joihin kutsumme henkilökohtaisesti.