risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Kirkon korjaus-ja muutostöiden II-vaihe on menossa. Viimeinen messu kirkossa ennen korjaustöiden alkamista pidettiin 26.5. Sen jälkeen messut pidettiin seurakuntakeskuksessa ja näin oli tarkoitus tehdä koko remontin ajan.  Ainoastaan gospelmessut oli tarkoitus viettää kunnantalon Kangasniemi-salissa. Kävi kuitenkin ilmi, että erinäinen joukko kirkkokansaa saa oireita yläsalin sisäilmasta. Jotta kaikilla olisi mahdollisuus osallistua messuun, ne vietetään Kangasniemi-salissa aina kirkon remontin valmistumiseen asti.

Kirkon käyttöönottomessu pidetään su 15.3. Kirkon pyhittää uudelleen käyttöön piispa Seppo Häkkinen. Messu radioidaan.

 

Jumalanpalvelus

Toivotamme kaikki  lämpimästi tervetulleiksi sunnuntaisin MESSUUN, jonka ytimenä ovat Jumalan sana sekä ehtoollisen sakramentti. Niihin kytkeytyvät erottamattomasti seurakunnan rukous, tunnustus ja ylistys. Kolmiyhteinen Jumala ja hänen hyvät tekonsa sekä koko pelastushistoria ovat messussa läsnä ja kohtaavat ihmisen hänen elämäntilanteessaan.

 

 

GOSPELMESSUA

vietetään kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina....

.....ja Syvä Huokaus -yhtye säestää laulut ja virret.

 

Seurakunnassamme toimii kymmenen messuryhmää, joissa on yhteensä yli 154 jäsentä.  Messuryhmien jäsenet toimivat eri tehtävissä messun aikana: tekstinlukijoina, kolehdinkannossa, rukouspyyntöjen kerääjinä, päivän lukukappaleiden lukijoina ym. Mikäli sinäkin haluat tulla toteuttamaan jumalanpalvelusta meidän kanssamme, ota yhteyttä kirkkoherra Matti Tolvaseen.  

   

Joka sunnuntai messun jälkeen kirkkokahveilla tavataan tuttuja ja vaihdetaan kuulumisia.

Olet lämpimästi tervetullut oman seurakunnan jumalanpalvelusyhteyteen.

 

PYHÄKOULU ja LASTENKIRKKO

Pyhäkouluopettajat Sirpa ja Riitta, pyhäkoulumummo Anita sekä isoset toivottavat kaikki lapset tervetulleiksi pyhäkouluun ja lastenkirkkoon!

Pyhäkoulu on luonteeltaan lasten jumalanpalvelus. Opetustuokioon kuuluu rukousta, laulua, Raamatun kertomuksia ja leikkejä. Noin 45 minuuttia kestävän pyhäkoulun tarkoituksena on tukea lapsen kristillistä kasvatusta. 

Pyhäkoulussa on kaksi ryhmää, kouluikäisille ja 0-6 vuotiaille.  Alle kouluikäinen voi aluksi tutustua toimintaan vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin kanssa.

Kirkosta lapsi saa myös oman messupassin, johon hänelle annetaan tarra jokaisella käyntikerralla. Neljä tarraa kerättyään lapsi on oikeutettu pieneen lahjaan.

Lastenkirkko

Messun alussa lapset ovat kirkon etuosassa ja näyttävät aikuisille mallia miten virsien aikana voi vähän liikkuakin. Raamatun kertomus näytellään ja saarnan aikana puuhaillaan kirkon takaosan tekemispisteillä. Ehtoolliselle tai siunattavaksi lapsi voi tulla oman aikuisen kanssa.

 

 

.............................................................

 

Jumalanpalvelus-ja musiikkityöryhmän jäsenet: Anita Honkanen, Oiva Koljonen, Mervi Pyykkönen, Jaana Pynnönen, Yrjö Pynnönen, kirkkoneuvoston edustaja Sirpa Reinikainen.