risti kädessä

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelus

HUOM! Koronatilanteen vuoksi KAIKKI JUMALANPALVELUKSET 22.1. 2021 saakka pidetään VAIN VERKOSSA. Seurakunta ei siis voi olla paikalla kirkossa. Jumalanpalveluksiin voi osallistua seurakunnan Facebook- ja YouTube-kanavien kautta.

 

 

Toivotamme kaikki  lämpimästi tervetulleiksi sunnuntaisin MESSUUN, jonka ytimenä ovat Jumalan sana sekä ehtoollisen sakramentti. Niihin kytkeytyvät erottamattomasti seurakunnan rukous, tunnustus ja ylistys. Kolmiyhteinen Jumala ja hänen hyvät tekonsa sekä koko pelastushistoria ovat messussa läsnä ja kohtaavat ihmisen hänen elämäntilanteessaan.

Jumalanpalvelukset striimataan kotisivuille live-lähetyksinä ja ne ovat nähtävissä etusivun facebook- ja YouTube-linkkien kautta. Tallenteet jäävät kotisivuille. 

Esirukouspyyntöjä voi lähettää seurakuntapastori Maini Salmelle sähköpostilla maini.salmi(at)evl.fi tai tekstiviestinä numeroon 0400 143 602. Perjantaihin klo 16 mennessä saapuneet esirukouspyynnöt luetaan seuraavan sunnuntain jumalanpalveluksessa.  

 

GOSPELMESSUA

vietetään kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina....

.....ja Syvä Huokaus -yhtye säestää laulut ja virret.

 

Seurakunnassamme toimii kymmenen messuryhmää, joissa on yhteensä 132 jäsentä.  Messuryhmien jäsenet toimivat eri tehtävissä messun aikana: tekstinlukijoina, kolehdinkannossa, rukouspyyntöjen kerääjinä, päivän lukukappaleiden lukijoina ym. Mikäli sinäkin haluat tulla toteuttamaan jumalanpalvelusta meidän kanssamme, ota yhteyttä kirkkoherra Matti Tolvaseen.  

   

Joka sunnuntai messun jälkeen kirkkokahveilla tavataan tuttuja ja vaihdetaan kuulumisia. Koronapandemian aikana kirkkokahveja ei järjestetä.

Olet lämpimästi tervetullut oman seurakunnan jumalanpalvelusyhteyteen.

 

PYHÄKOULU ja LASTENKIRKKO

Pyhäkouluopettajat Sirpa ja Riitta, pyhäkoulumummo Anita sekä isoset toivottavat kaikki lapset tervetulleiksi pyhäkouluun ja lastenkirkkoon!

Pyhäkoulu on luonteeltaan lasten jumalanpalvelus. Opetustuokioon kuuluu rukousta, laulua, Raamatun kertomuksia ja leikkejä. Noin 45 minuuttia kestävän pyhäkoulun tarkoituksena on tukea lapsen kristillistä kasvatusta. 

Pyhäkoulussa on kaksi ryhmää, kouluikäisille ja 0-6 vuotiaille.  Alle kouluikäinen voi aluksi tutustua toimintaan vanhemman, isovanhemman tai vaikkapa kummin kanssa.

Kirkosta lapsi saa myös oman messupassin, johon hänelle annetaan tarra jokaisella käyntikerralla. Neljä tarraa kerättyään lapsi on oikeutettu pieneen lahjaan.

Lastenkirkko

Messun alussa lapset ovat kirkon etuosassa ja näyttävät aikuisille mallia miten virsien aikana voi vähän liikkuakin. Raamatun kertomus näytellään ja saarnan aikana puuhaillaan kirkon takaosan tekemispisteillä. Ehtoolliselle tai siunattavaksi lapsi voi tulla oman aikuisen kanssa.

 

 

.............................................................

 

Jumalanpalvelus- ja musiikkityön vastuuryhmän jäsenet: Anita Honkanen, Oiva Koljonen, Mervi Pyykkönen, Jaana Pynnönen, Yrjö Pynnönen, kirkkoneuvoston edustaja Sirpa Reinikainen.