virsinumeroita

Musiikki

Ma 29.3. klo 18 "Käy yrttitarhasta polku" - hiljaisen viikon runojen, sanan ja laulujen ilta verkossa

Marja-Liisa Suominen, lausunta, Tuula Suuronen, Raamatun tekstit, Sirkku Tolvanen, musiikki.

Ti 30.3. klo 18 "Hän kulkee pilkkaan katkeraan" - hiljaisen viikon sanan, rukouksen ja laulujen ilta verkossa

Maini Salmi, Raamatun tekstit ja rukoukset, Sirkku Tolvanen, musiikki

Ke 31.3. klo 18 "Nyt orjantappuraisella kruunulla peittyy pää" - hiljaisen viikon vesper (iltarukous) verkossa

Matti ja Sirkku Tolvanen

2.-5.4.2021 Kohti valoa - pääsiäisajan musiikkia

Tenori Juho Punkeri ja Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) Helsingin Kaapelitehtaalta taltioidussa konsertissa, jonka voi katsoa ja kuunnella seurakunnan sivuille ilmestyvän linkin kautta.

sirkku.tolvanen(at)evl.fi

Kanttori Sirkku Tolvanen, puh. 0400 143 604

Musiikki jumalanpalveluselämässä

Virsilaulu urkusäestyksellä, kuoro- ja urkumusiikki  sekä psalmilaulu ovat jumalanpalvelusmusiikkimme keskeiset tärkeät elementit. Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 10 seurakunnassamme vietetään gospelmessua, jossa laulut säestää Syvä Huokaus -yhtye.

Kirkollisten toimitusten musiikki

Kirkollisten toimitusten musiikista vastaa kanttori, jonka kanssa toimitusten musiikki suunnitellaan seurakuntalaisten toiveita kuunnellen. Kirkossa esitettävän musiikin on kuitenkin oltava sopusoinnussa toimitusten jumalanpalvelusluonteen kanssa.

Musiikki on perhejuhlien lisäksi läsnä myös lasten kerhoissa ja vanhusten pienryhmissä.

Kirkkokuoro

Seurakunnan kuorotoiminta vahvistaa ja rikastuttaa jumalanpalveluselämää ja  antaa samalla laulutaitoisille seurakuntalaisille mahdollisuuden käyttää lahjojaan seurakuntamme rakentamiseksi. Kirkkokuoron ohjelmisto muodostuu pääosin jumalanpalvelusmusiikista, mutta myös haastavammasta kirkkomusiikista. Kuoro laulaa jumalanpalveluksissa erityisesti suurina juhlapyhinä ja myös muulloin.

Kunhan korona-ajasta selvitään, niin kirkkokuoro alkaa harjoitella kerran viikossa torstaisin klo 16-17.30 .

Tervetuloa antoisan harrastuksen pariin myös uudet laulajat!  Lisätietoja kanttori Sirkku Tolvanen puh. 0400 143 604 tai sirkku.tolvanen(at)evl.fi

Syvä Huokaus

Raikkaasti ja valoisasti hengellistä musiikkia esittävä Syvä Huokaus -yhtye on mukana gospelmessuissa, Majatalo-illoissa, konserteissa ja muissa tilaisuuksissa vaihtelevalla kokoonpanolla. Yhtye on avoin myös uusille laulajille ja soittajille. Yhtyettä luotsaavat Hanna Manninen ja Niina-Maria Tiihonen. Syvä Huokaus on vienyt musiikkiosaamistaan myös ympäristöseurakuntiin.

Tiihosen perhebändi

Ilkka, Raimo, Sami, Lauri ja Niina-Maria Tiihonen vastaavat Majakka-iltojen musiikista.

MUSIIKKIVIERAITA

Jaakko Löytty ja selloduo Anna-Maaria ja Olli Varonen toivat "Terveisiä Senegalista" 17.2.2019

Huhtikuussa 2020 tuli 10 vuotta siitä, kun kirkossa pidettiin ensimmäinen lempivirsi-ilta. Koronapandemian vuoksi sitä ei kuitenkaan voitu juhlia. Illoissa on jo 96 seurakuntalaista kertonut mielenkiintoisia ja koskettavia virsimuistojaan. Jos haluat jatkossa tulla kertomaan omia muistojasi, ota yhteyttä kanttori Sirkku Tolvaseen, puh. 0400 143 604 tai sirkku.tolvanen(at)evl.fi.

Urkuri Juho Lehtola soitti kauniina syysiltana 24.9.2020 huikaisevia improvisaatioita tutuista sävelmistä Kaiken kansan urkukonsertissa. Tilaisuuteen oli vapaa pääsy ja yleisöä oli saapunut paikalle harvinaisen runsaasti. Ohjelmatkin loppuivat kesken. Kolehti Naisten Pankille kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon tukemiseen tuotti lähes 600 euroa. Lämmin kiitos lahjoittajille!

Duo Eve ja Ossi ilahdutti puhuttelevilla lauluillaan verkkokonsertissa maaliskuussa 2021.