virsinumeroita

Musiikki

Musiikki

HUOM! Pahentuneen koronatilanteen vuoksi seurakunta ei voi olla Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa paikalla kirkossa. Tilaisuudet striimataan verkkoon seurakunnan facebook- ja YouTube-kanavien kautta.

Su 13.12. klo 15 Kauneimmat joululaulut I verkossa

Kanttori Sirkku Tolvanen säestää laulut uruilla. Diakoni-lähetyssihteeri Outi Virtakallio juontaa.

Su 20.12. klo 18 Kauneimmat joululaulut II verkossa 

Syvä huokaus -yhtye säestää laulut

Ma 21.12. klo 18 Henkäys taivaan -joulukonsertti seurakunnan facebook- ja YouTube-kanavien kautta. 

Noora Kykyri ja Niina-Maria Tiihonen, laulu ja piano esittävät jouluista musiikkia. Konsertti järjestetään yhteistyössä Kangasniemen kunnan, Kangasniemen Osuuspankin ja Kangasniemen Kunnallislehden kanssa.

 

 

sirkku.tolvanen(at)evl.fi

Kanttori Sirkku Tolvanen, puh. 0400 143 604

 

Musiikki jumalanpalveluselämässä

Virsilaulu urkusäestyksellä, kuoro- ja urkumusiikki  sekä psalmilaulu ovat jumalanpalvelusmusiikkimme keskeiset tärkeät elementit. Joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 10 seurakunnassamme vietetään gospelmessua, jossa laulut säestää Syvä Huokaus -yhtye.  

 

Kirkollisten toimitusten musiikki

Kirkollisten toimitusten musiikista vastaa kanttori, jonka kanssa toimitusten musiikki suunnitellaan seurakuntalaisten toiveita kuunnellen. Kirkossa esitettävän musiikin on kuitenkin oltava sopusoinnussa toimitusten jumalanpalvelusluonteen kanssa.

Musiikki on perhejuhlien lisäksi läsnä myös lasten kerhoissa ja vanhusten pienryhmissä.

 

Kirkkokuoro

Seurakunnan kuorotoiminta vahvistaa ja rikastuttaa jumalanpalveluselämää ja  antaa samalla laulutaitoisille seurakuntalaisille mahdollisuuden käyttää lahjojaan seurakuntamme rakentamiseksi. Kirkkokuoron ohjelmisto muodostuu pääosin jumalanpalvelusmusiikista, mutta myös haastavammasta kirkkomusiikista. Kuoro laulaa jumalanpalveluksissa erityisesti suurina juhlapyhinä ja myös muulloin.

Kunhan korona-ajasta selvitään, niin kirkkokuoro alkaa harjoitella kerran viikossa torstaisin klo 16-17.30 .

Tervetuloa antoisan harrastuksen pariin myös uudet laulajat!  Lisätietoja kanttori Sirkku Tolvanen puh. 0400 143 604 tai sirkku.tolvanen(at)evl.fi

 

 

Syvä Huokaus

Raikkaasti ja valoisasti hengellistä musiikkia esittävä Syvä Huokaus -yhtye on mukana gospelmessuissa, Majatalo-illoissa, konserteissa ja muissa tilaisuuksissa vaihtelevalla kokoonpanolla. Yhtye on avoin myös uusille laulajille ja soittajille. Yhtyettä luotsaavat Hanna Manninen ja Niina-Maria Tiihonen. Syvä Huokaus on vienyt musiikkiosaamistaan myös ympäristöseurakuntiin.

 

 

Tiihosen perhebändi

Ilkka, Raimo, Sami, Lauri ja Niina-Maria Tiihonen vastaavat Majakka-iltojen musiikista.

 

MUSIIKKIVIERAITA 2019

Jaakko Löytty ja selloduo Anna-Maaria ja Olli Varonen toivat "Terveisiä Senegalista" 17.2.2019

 

 

Huhtikuussa 2020 tuli 10 vuotta siitä, kun kirkossa pidettiin ensimmäinen lempivirsi-ilta. Koronapandemian vuoksi sitä ei kuitenkaan voitu juhlia. Illoissa on jo 96 seurakuntalaista kertonut mielenkiintoisia ja koskettavia virsimuistojaan. Jos haluat jatkossa tulla kertomaan omia muistojasi, ota yhteyttä kanttori Sirkku Tolvaseen, puh. 0400 143 604 tai sirkku.tolvanen(at)evl.fi.

 

 

Urkuri Juho Lehtola soitti kauniina syysiltana 24.9.2020 huikaisevia improvisaatioita tutuista sävelmistä Kaiken kansan urkukonsertissa. Tilaisuuteen oli vapaa pääsy ja yleisöä oli saapunut paikalle harvinaisen runsaasti. Ohjelmatkin loppuivat kesken. Kolehti Naisten Pankille kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon tukemiseen tuotti lähes 600 euroa. Lämmin kiitos lahjoittajille!