Uutislistaukseen

Hyvän Puolella

Tuulan mietteitä tässä ajassa

Rukoilkaa vainoojienne puolesta, kehottaa Jeesus huikeassa vuorisaarnassaan. Ja hän lisää: jotta olisitte Taivaallisen isänne lapsia. Siinä on melkoinen kehotus. Ja niitähän Jeesuksen puheissa riittää.

Voi hyvin olla, ettei kukaan ole vainonnut sinua niin kuin ei tiettävästi minuakaan. Mutta ehkä joku on joskus   kiusannut. Tai ilkeillyt. Tai aiheuttanut harmia, vihastusta ja ahdistusta. Ehkä joku on viiltänyt syvät haavat mielen pohjalle.

Rukouksessa saat pyytää, että Jumalan hyvä ja lohduttava Henki koskettaa ja hoitaa kipua. Rukouksessa saat pyytää, että sydän toipuu ja suhteet eheytyvät. Jumala tahtoo rauhaa ihmisten kesken – näitä rukouksia hän kuulee varmasti.

Sydämesi voi olla verestävä loukkauksista. Rukouksessa saat purkaa rehellisesti vihamieliset ajatukset. Rukouksessa voit tunnustaa koston toiveet ja tunnistaa katkeruuden juuret. Jeesus ottaa sinut sellaisena lähelleen. Ihmisten vastustusta kokeneena hän ymmärtää, miltä tuntuu olla kiusattu. Samalla hän kehottaa siunaamaan vainoojia, kiusaajia ja vihamiehiä.

Ennen vanhaan puhuttiin kilvoittelusta. Tässä on yksi kilvoittelun paikka. Mielessänsä voi kysyä: Olenko hyvän vai pahan puolella? Olenko rauhan ja sovinnon puolella? Omassa voimassa tätä kilpailua ei voita, mutta Herra on luvannut auttaa heikkoa.

Tuula Suuronen

Kuva pixabaysta

Thu Oct 19 06:00:00 EEST 2023