Uutislistaukseen

Rakkauden ihme 

Ville Tikkasen mietteitä matkalle.

”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi, ja rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.” 

Kiitos Jeesus näistä. Siinäpä hyvät toimintaohjeet tällekin päivälle. Mutta. Helpommin sanottu kuin tehty. 

Miten sitä osaisi rakastaa koko sydämestään, sielustaan, mielestään ja voimallaan? Etenkin, jos sydän on särkynyt ja sielua paleltaa, ja jos mieltä painaa ja voimat on lopussa. Miten se silloin onnistuu, se rakkaus? 

Vai riittääkö se, että yrittää niillä voimilla, joita kulloinkin on, vaikka olisi väsynyt ja tarvitsisi itse rakkautta vahvistukseksi? Tai ehkä kelpaan rikkinäisenä ja kyynelten kanssa, jos ne ovatkin joskus kaikki, mitä minusta irtoaa. 

Ehkä rakkauden ihme on siinä, että uskallan silti rakastaa. Olla suojaton, vailla naamioita ja teeskentelyä, ihan vain sellainen kuin sydämeltäni, sielultani, voimiltani ja mieleltäni olen.

Sinä Jeesus osoitit elämälläsi ja esimerkilläsi, että Jumala on rakkaus. Ja siksi minunkaan ei tarvitse pärjätä omalla erinomaisuudellani tai pyrkiä täydellisyyteen. Voin luottaa hänen voimaansa ja hänen rakkauteensa. Se antaa minulle tänäkin päivänä edellytykset rakastaa. 

Itseäni, lähimmäistäni, ja sinua, Jumalani. Sellaisena kuin olen, sillä sellaisena sinäkin minua rakkaudella katsot. 

Ville Tikkanen, 

Kangasniemen seurakunnan vt. kirkkoherra

Valokuvan on ottanut Eero Valanko 

Thu Oct 05 06:00:00 EEST 2023