Uutislistaukseen

Kesäpäivä

Päivin mietteitä keskikesällä. 

Hyvä on kiittää Herraa, laulaa ylistystä sinun nimellesi, Korkein. Hyvä on aamulla kertoa armostasi ja illalla uskollisuudestasi. Näin meitä opettaa psalmi 92.

Onko kesällä helpompi olla kiitollinen, kun on ollut juhannus ja kesä on tullut? Saa herätä leppeään aamuun, saa kävellä kasteisella nurmella ja tuntea kesän.

Mistä sinun kesäsi alkaa? Onko se silloin kun kesäinen tuuli koskettaa kasvojasi vai auringon lämpö? Onko se kesäsateen tuoksu? Tai näet sinisen kissankellon? Vai onko se silloin, kun saa pulahtaa järveen?

Suomen kesä on lyhyt, mutta kaunis. Kun katson luontoa ja huomaan, kuinka metsämansikka vielä kukkii ja alkaa kohta tuottaa satoaan, en saata lopettaa ihmettelyäni. Se on vielä sama vuodesta toiseen ja aina iloa tuottavaa.

Odotan näkeväni kissankellon ja päivänkakkaran, hiirenvirnan ja keto-orvokin. Kaikki luonnon ihanat taideteokset. Mikä on sinun lempi kukkasi luonnossa? Mikä sinulle tuo kesän?

”Mitä te vaatetuksesta huolehditte! Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. Minä sanon teille: edes Salomo kaikessa loistossaan ei ollut niin vaatetettu kuin mikä tahansa niistä.” Mt.6:28–30. Näin täydellisenä Herramme näki luontomme kukat. Saman huolenpidon hän lupasi meillekin.

Pastori Päivi Liukkonen

Valokuvat: Eero Valanko

2023-06-29 06:00:00.0