Uutislistaukseen

Ville Tikkasen, tulevan kirkkoherramme terveiset

Kangasniemen seurakunnan uutena kirkkoherrana aloittaa syyskuun alussa Ville Tikkanen, joka tällä hetkellä toimii Jyväskylän seurakunnan seurakuntapastorina. Villen kuva on hänen omasta albumistaan. 

Tervehdys!

Suuri ilo tulla Kangasniemelle! Kiitän luottamuksesta ja valinnasta Kangasniemen kirkkoherraksi. 

Haluan olla kirkkoherrana paimen, joka ruokkii, hoitaa ja rakastaa. Paimen ruokkii rohkaisemalla, luottamalla ja antamalla resursseja toimia. Paimen hoitaa huolehtimalla taloudesta, tiloista ja työntekijöistä. Paimen rakastaa kuuntelemalla, rinnalla kulkemalla, tilaa antamalla ja yhteistyöhön satsaamalla. Hän pitää huolta messusta, diakoniasta ja kristillisestä kasvatuksesta sekä monipuolisista mahdollisuuksista kohdata, ideoida ja toimia yhdessä verkostojen, yhteistyökumppaneiden ja myös eri tavoin ajattelevien kanssa. 

Haluan olla kirkkoherrana valmentaja, joka saa joukkueen pelaamaan hyvin yhteen ja kunkin loistamaan omalla paikallaan. Niin kuin vaikkapa pallopeli voi sytyttää asukasyhteisön hengittämään yhdessä joukkueen ja seuran kanssa, myös seurakunta voi olla sellainen yhteisö, joka luo uskoa ympäristöönsä ja elää mukana elämän erilaisissa voitoissa ja tappioissa. 

Kirkolla on hehkuva sanoma, joka innostaa ja vetää puoleensa. Kirkkoherrana haluan olla vaalimassa sellaista intoa ja paloa. Niin kuin valmentaja näkee joukkueensa vahvuudet, haluan rohkaista myös työyhteisöä tuomaan lahjansa esiin ja antaa niiden loistaa siellä, missä toivon sanomalle on tilausta. 

Haluan olla kirkkoherrana johtaja, joka luottaa ja antaa mahdollisuuksia Kangasniemen seurakunnan työntekijöille, luottamushenkilöille ja seurakuntalaisille toteuttaa itseään ja jakaa osaamistaan yhteiseksi hyödyksi. Toisin kuin urheilukentillä, usko tai seurakunta ei ole yleisölaji, vaan kaikki saavat pelata. Kangasniemellä iso vahvuus ovat aktiiviset seurakuntalaiset, jotka osallistuvat ja tahtovat tehdä yhdessä. Tätä hyvää työtä haluan olla edelleen jatkamassa. 

Toivon myös, että tähän joukkoon jokainen on tervetullut. Myös sinä, joka saatat kokea, että olet jotenkin epäonnistunut kristittynä tai ettet kelpaa mukaan seurakuntaan. Ajattelen, että ihan jokaisella on mahdollisuus jakaa, kasvaa ja aloittaa uudestaan. Lopulta kaikki olemme armon varassa, kesken ja oppimassa. 

Rakennetaan siis yhdessä avointa yhteisöä, pidetään toisistamme huolta, kokeillaan rohkeasti uutta ja etsitään tuoreita tapoja olla evankeliumin asialla tässä ajassa. 

Odotan innolla, että pääsemme yhdessä samalle kentälle. Pidetään pallo pyörimässä! 

Terveisin, Ville Tikkanen 

Kuva on muisto tammikuiselta isä-poika-matkalta Lontooseen, fanittamani Arsenalin kotistadioinilta, kertoo Ville. 

Kuvakollaasi: Päivi Kettunen

2023-06-12 19:32:39.0