Diakonia -  tuemme sinua, autamme sinua,

välitämme sinusta

Kun tarvitset apua ja tukea elämäntilanteessasi, ota yhteyttä tai tule juttelemaan kanssamme.

Älä jää vaikeuksiesi kanssa yksin vaan rohkene tulla autetuksi. Voimme neuvotella taloudellisesta tilanteestasi sekä ohjata ja

neuvoa viranomaisten kanssa asioimisessa. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Meillä on vastaanotot toimistoillamme seurakuntatalolla ja Tervaniemen tuvalla.

Voit tulla myös käymään Diakoniapysäkillä Makkolan Toukolassa tai Luusniemen Elontalolla.

Diakoniatyöntekijät:

Diakoni Kaisa Käräjämies, puhelin: 0400 143 606, s-posti  kaisa.karajamies-reinila@evl.fi

Toimipiste seurakuntakeskuksen diakoniatoimistossa (Kirkkoniementie 2).

Päivystys tiistaisin klo 9-11 diakoniatoimistossa.

Diakoni Outi Virtakallio, puhelin: 0400 143 605, s-posti outi.virtakallio@evl.fi

Toimipiste Tervaniemen tuvalla (Tervaniementie 1)

Päivystys torstaisin klo 12-14 Tervaniemen tuvalla.

AJANKOHTAISTA:

"Kyläpysäkillä" Makkolan Toukolassa (Toukolantie 19) 3.12. vietettiin adventin iltaa adventin iltaa joululaulujen, glögin ja joulutorttujen kera. Eija ja Arja kiittävät kuluneesta vuodesta.

Diakoniapysäkki Luusniemen Elontalolla kokoontuu taas ensi vuonna. Kiitos kuluneesta vuodesta ja hyvää adventin aikaa!

Kirkonkylän eläkeikäisten virkistyspäivä kokoontuu seurakuntakeskuksen yläsalissa taas syksyllä kerran kuukaudessa torstaisin klo 12 alkaen. Alussa on yhteinen ruokailu (6 euroa), sitten ohjelmaa ja päiväkahvi. Virkistysiltapäivät jatkuvat v. 2020 torstaisin seuraavasti:

Ikäihmisten virkistyspäivät pitäjillä (Ruokomäki, Vuojalahti, Hokka, Istruala-Laitiala) jatkuvat kerran kuukaudessa syksyn aikana. Lisätiedot diakoni Kaisa Käräjämies-Reinilä.

Työttömien yhdistyksellä (Teollisuustie 4) "verenpainemittausvastaanotto" seuraavan kerran 14.1. klo 9-11. Tule mittauttamaan verenpaine ja keskustelemaan terveysasioista.

Talousapu ja -neuvonta

Seurakunnan diakoniatyöllä on mahdollisuus avustaa pienimuotoisesti taloudellisesti akuutissa talousahdingossa.

Kun tulet luoksemme talousasioissa, sinulla tulee olla mukana tiliesi viimeisimmät saldotiedot tai voit näyttää ne verkkopankistasi vastaanotolla, ja mahdollinen toimeentulotukipäätös Kelalta.

Talousongelmissa ensisijainen avun muoto on toimeentulotuki, jota voit hakea sosiaalitoimen kautta tai suoraan Kelalta.

Ruoka-apua

Voit kysyä kauppojen lahjoittamaa ylijäämäelintaviketta Myrskylyhdyn päiväkeskuksesta (Kankaistentie 2).

Keskusteluapua

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden keskustella mieltä painavista asioista luottamuksellisesti nimettömänä vapaaehtoisena toimivan päivystäjän kanssa. Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa 0400 22 11 80.

Voit soittaa Palvelevaan puhelimeen joka päivä klo 18-01, pe-la 18-03.

Voit keskustella myös seurakunnan työntekijöiden kanssa.

Seurakunnan diakoniatyö tarjoaa apua, toimintaa ja yhdessä olon mahdollisuuksia!

Olet tervetullut mukaan diakonian vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoisena voit toimia muun muassa "työmyyränä" kertaluontoisissa avustustöissä, ystävänä lähimmäiselle kodeissa ja palveluasumispaikoissa, yhteisvastuukerääjänä tai emännän apuna virkistyspäivissä.

Jos vapaaehtoistoiminta kiinnostaa sinua, ota yhteyttä diakonissa Eija Kuituseen tai diakoni Outi Virtakallioon.

Diakoniatyön vastuuryhmä:

Pirkka Juntunen, Anita Partti, Riitta Pynnönen, Jouko Tanttu. Kirkkoneuvoston edustaja: Sari Kuusjärvi

NAISTEN PANKKI Kangasniemellä

Kurkkaa tästä: https://www.kirkonulkomaanapu.fi/ajankohtaista/uutiset/raha-on-parhaassa-kaytossa-naisten-kasissa-naisten-pankille-300-000-euron-suurlahjoitus-naisten-yritystoiminnan-kehittamiseen-afrikassa/

Naisten Pankki on suomalainen vapaaehtoisverkosto, joka kerää varoja kehitysmaiden naisten koulutuksen, toimeentulon ja yrittäjyyden kehittämiseksi. Naisten Pankin työn pääkohteena ovat naiset, joiden omaehtoista ja kestävää toimeentuloa tukemalla paranamme sekä heidän että heidän perheidensä ja yhteisöjensä asemaa. Voimavaranamme ovat lukuisat aktiiviset vapaaehtoiset, osakkaat ja lahjoittajat kautta Suomen. Naisten Pankin rahastoa hallinnoi ja hankkeet toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu. https://www.kirkonulkomaanapu.fi/

Kerätyillä varoilla rahoitetaan

• Naisten taloudellista toimeentuloa, osaamista ja oikeuksia parantavia hankkeita
• Pienlainoja, ammattikoulutusta ja muuta yrittäjyyteen tähtäävää toimintaa
• Muita uusia, innovatiivisia naisten yrittäjyyteen tähtääviä pilottihankkeita.

Tällä hetkellä Naisten Pankilla on yhdeksän hanketta kahdeksassa kehitysmaassa. Naisten Pankki on suomalainen keksintö. Tule mukaan toimintaan!

Kangasniemen aluesolun Teetupaillat syys- ja talvikaudella joka kuukauden ensimmäisenä

maanantaina Tervaniemen tuvalla. Seuraa ilmoittelua! Tervetuloa mukaan naiset ja miehet!