Diakonia -  tuemme sinua, autamme sinua, välitämme sinusta                      Pilvi, Sydän, Taivas, Sininen, Valkoinen, Rakkaus

Kun tarvitset apua ja tukea elämäntilanteessasi, ota yhteyttä tai tule juttelemaan kanssamme.

Älä jää vaikeuksiesi kanssa yksin, vaan rohkene tulla autetuksi. Voimme neuvotella taloudellisesta tilanteestasi sekä ohjata ja neuvoa viranomaisten kanssa asioimisessa. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Diakoniatyöntekijä:

Diakoni Kaisa Käräjämies-Reinilä, puhelin: 0400 143 606, s-posti  kaisa.karajamies-reinila@evl.fi

Toimipiste diakoniatoimistossa (Otto Mannisen tie 2).

AJANKOHTAISTA:

Kirkonkylän eläkeikäisten virkistyspäivä kokoontuu seurakuntakeskuksen yläsalissa kerran kuukaudessa torstaisin klo 12 alkaen. Alussa on yhteinen ruokailu (6 euroa), sitten ohjelmaa ja päiväkahvi. Korona-pandemian takia virkistysiltapäiviä ei toistaiseksi pidetä.

Ikäihmisten virkistyspäivät pitäjillä (Ruokomäki, Vuojalahti, Hokka, Istruala-Laitiala) jatkuvat kerran kuukaudessa syksyn aikana. Lisätiedot diakoni Kaisa Käräjämies-Reinilä.

Talousapu ja -neuvonta

Seurakunnan diakoniatyöllä on mahdollisuus avustaa pienimuotoisesti taloudellisesti akuutissa talousahdingossa.

Kun tulet luoksemme talousasioissa, sinulla tulee olla mukana tiliesi viimeisimmät saldotiedot tai voit näyttää ne verkkopankistasi vastaanotolla, ja mahdollinen toimeentulotukipäätös Kelalta.

Talousongelmissa ensisijainen avun muoto on toimeentulotuki, jota voit hakea sosiaalitoimen kautta tai suoraan Kelalta.

Ruoka-apua

Voit kysyä kauppojen lahjoittamaa ylijäämäelintaviketta Myrskylyhdyn päiväkeskuksesta (Kankaistentie 2) ma, ke, pe klo 12.30-13.00.

Keskusteluapua

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden keskustella mieltä painavista asioista luottamuksellisesti nimettömänä vapaaehtoisena toimivan päivystäjän kanssa. Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa 0400 22 11 80.

Voit soittaa Palvelevaan puhelimeen joka ilta klo 18-24.

Voit keskustella myös seurakunnan työntekijöiden kanssa.

Seurakunnan diakoniatyö tarjoaa apua, toimintaa ja yhdessä olon mahdollisuuksia!

Olet tervetullut mukaan diakonian vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoisena voit toimia muun muassa "työmyyränä" kertaluontoisissa avustustöissä, ystävänä lähimmäiselle kodeissa ja palveluasumispaikoissa, yhteisvastuukerääjänä tai emännän apuna virkistyspäivissä.

Jos vapaaehtoistoiminta kiinnostaa sinua, ota yhteyttä diakoni Kaisa Käräjämies-Reinilään.

Diakoniatyön vastuuryhmä:

Kirkkoneuvoston vastaavana: Romo Ensio, Aalto Marja, Juntunen Pirkka, Koljonen Mirja, Tanttu Jouko

NAISTEN PANKKI Kangasniemellä

Kurkkaa tästä: https://www.kirkonulkomaanapu.fi/ajankohtaista/uutiset/raha-on-parhaassa-kaytossa-naisten-kasissa-naisten-pankille-300-000-euron-suurlahjoitus-naisten-yritystoiminnan-kehittamiseen-afrikassa/

Naisten Pankki on suomalainen vapaaehtoisverkosto, joka kerää varoja kehitysmaiden naisten koulutuksen, toimeentulon ja yrittäjyyden kehittämiseksi. Naisten Pankin työn pääkohteena ovat naiset, joiden omaehtoista ja kestävää toimeentuloa tukemalla parannamme sekä heidän että heidän perheidensä ja yhteisöjensä asemaa. Voimavaranamme ovat lukuisat aktiiviset vapaaehtoiset, osakkaat ja lahjoittajat kautta Suomen. Naisten Pankin rahastoa hallinnoi ja hankkeet toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu. https://www.kirkonulkomaanapu.fi/

Kerätyillä varoilla rahoitetaan

• naisten taloudellista toimeentuloa, osaamista ja oikeuksia parantavia hankkeita
• pienlainoja, ammattikoulutusta ja muuta yrittäjyyteen tähtäävää toimintaa
• muita uusia, innovatiivisia naisten yrittäjyyteen tähtääviä pilottihankkeita.

Tällä hetkellä Naisten Pankilla on yhdeksän hanketta kahdeksassa kehitysmaassa. Naisten Pankki on suomalainen keksintö. Tule mukaan toimintaan!

Kangasniemen aluesolun Teetupaillat syys- ja talvikaudella joka kuukauden ensimmäisenä

maanantaina Tervaniemen tuvalla. Seuraa ilmoittelua! Tervetuloa mukaan naiset ja miehet!