Vapaaehtoistoimintaa aikuisille:

Majakka- ja Majataloillat:

Majakkailtoja vietetään muutaman kerran kevät- ja syyskaudella. Majataloiltoja vietetään kerran kuussa. Vapaaehtoisia vastuunkantajia on mukana molempien iltojen rakentamisessa erilaisissa tehtävissä. Jos vapaaehtoistoiminta Majakka- tai Majataloilloissa kiinnostaa, ota yhteyttä kappalainen Pirkka Sieviläiseen puh. 0400 143 602.

Ystävyysseurakuntatoiminta:

Kelton Ystävät

Kaikille avointa toimintaa Kelton seurakunnan ja sen vanhainkodin hyväksi

Otetaan vastaan tavaralahjoituksia

Harlun Ystävät

Kaikille avointa toimintaa Harlun seurakunnan hyväksi
Otetaan vastaan tavaralahjoituksia

Katso lisää "Tule mukaan --> Lähetys- ja avustustyö"-alasivulta. Ota yhteyttä kappalainen Pirkka Sieviläiseen puh. 0400 143 602

Ystäväpalvelu:

Kauttamme kaiken ikäiset ihmiset kysyvät ystävää keskustelukumppaniksi, ulkoiluttajaksi, lukemaan lehteä tai muuta sellaista.

Jos olet kiinnostunut sitoutumaan ystäväksi jollekulle tai kertaluonteiseen apuun, ota yhteyttä diakonissa Eija Partaseen p. 0400-143605 tai diakoni Outi Virtakallioon p. 0400-143606.

Työmyyrät:

Työmyyrät on joukko vapaaehtoisia auttajia arjen kertaluonteisiin tarpeisiin, kuten haravointiin, klapien tekoon, lumitöihin jne. Auttamiskohteet valikoidaan diakonisin perustein.

Auttajat ovat vaitiolovelvollisia. Jos haluaisit liittyä työmyyriin, otapa yhteyttä diakoni Outi Virtakallioon p. 0400-143606 tai Pirkka Juntuseen 040-5787246.

Yhteisvastuu-keräys:

Jokavuotinen kirkon Yhteisvastuukeräys alkaa helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina jatkuen huhtikuun loppuun. Jos voisit tulla keräykseen lipas- tai listakerääjäksi eri alueille Kangasniemeä, tai vapun sima- ja munkkimyyntitalkoisiin, ota meihin yhteyttä. Eija 0400-143605 ja Outi 0400-143606.

Emännät:

Emännät toimivat kirkonkylän ikäihmisten virkistyspäivässä Ella-emännän apuna keittiöllä ruuan valmistamisessa ja tarjoilussa. Emäntiä on neljässä ryhmässä kolme kerrallaan tehtävävuorossa. Siten vuoro osuu kohdalle noin neljän kuukauden välein.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä! Eija 0400-143605, Outi 0400-143606 ja Ella 0400-143615.

Lähetystyö:

Seurakunnassamme on pitkä perinne ihmisillä kokoontua lähetystyön merkeissä ns. piireissä. Tällä hetkellä kokoontuvia lähetyspiirejä ovat kirkonkylä, Istruala-Laitiala, Suurola ja Hokka-Sydänmaa. Jos haluat tutustua seurakunnan lähetystyöhön, tule mukaan näihin kokoontumisiin, asutpa missä päin kuntaa tahansa! Jos voit kutsua piirin kokoontumaan kotiisi, ole yhteydessä lähetyssihteeri Eija Partaseen p. 0400143605.

Postimerkeillä ja -korteilla lähetystyötä

Suomen lähetysseura kerää varoja lähetystyöhönsä huutokauppaamalla postimerkkejä ja postikortteja. Voit toimittaa kirjeistä ja korteista irti leikattuja postimerkkejä tai leimattuja postimerkillä varustettuja postikortteja lähetyssihteerille tai kirkkoherran virastoon. Toimitamme ne edelleen huutokauppaan. Helppo ja näppärä tapa olla mukana lähetystyössä!

Ohje: jätä leikattujen postimerkkien ympärille 2 cm:n kaistale paperia tai korttia.

Asiasta voit tiedustella lähetyssihteeri Eija Partaselta.

"Ihan huvikseen"

”Ihan huvikseen” on oman seurakunnan tuotemerkki ihan huvikseen neulotuille sukille, lapasille ja pipoille. ”Ihan huvikseen” totesi eräs seurakunnan neulojanainen, kun häneltä kysyttiin, miksi hän neuloo ja lahjoittaa tuotteita lähetystyölle. ”ihan huvikseen” tuo myyntituloja lähetystyölle ja hyvän mielen tuotteen tekijälle.

Jos taidat tehdä käsitöitä, neulottuja, kynttilöitä tai mitä tahansa, ja haluat lahjoittaa niitä seurakunnan lähetystyön myyntitilaisuuksiin, ota yhteys lähetyssihteeri Eija Partaseen p. 0400143605.