Vapaaehtoistoimintaa aikuisille:

Majakka- ja Majatalo-illat:

Majakka-iltoja vietetään muutaman kerran kevät- ja syyskaudella. Majatalo-iltoja vietetään kerran kuussa. Vapaaehtoisia vastuunkantajia on mukana molempien iltojen rakentamisessa erilaisissa tehtävissä. Jos vapaaehtoistoiminta Majakka- tai Majatalo-illoissa kiinnostaa, ota yhteyttä seurakuntapastori Tuula Suuroseen puh. 0400 143 603.

Ystävyysseurakuntatoiminta:

Kelton Ystävät

Kaikille avointa toimintaa Kelton seurakunnan ja sen vanhainkodin hyväksi

Otetaan vastaan tavaralahjoituksia

Harlun Ystävät

Kaikille avointa toimintaa Harlun seurakunnan hyväksi
Otetaan vastaan tavaralahjoituksia

Katso lisää "Tule mukaan --> Lähetys- ja avustustyö"-alasivulta.

Ystäväpalvelu:

Kauttamme kaikenikäiset ihmiset kysyvät ystävää keskustelukumppaniksi, ulkoiluttajaksi, lukemaan lehteä tms.

Jos olet kiinnostunut sitoutumaan ystäväksi jollekulle tai kertaluonteiseen apuun, ota yhteyttä diakoni-lähetyssihteeri  Outi Virtakallioon puh. 0400 143 605 tai diakoni Kaisa Käräjämies-Reinilään puh. 0400 143 606.

Työmyyrät:

Työmyyrät on joukko vapaaehtoisia auttajia arjen kertaluonteisiin tarpeisiin, kuten haravointiin, klapien tekoon, lumitöihin jne. Auttamiskohteet valikoidaan diakonisin perustein.

Auttajat ovat vaitiolovelvollisia. Jos haluaisit liittyä työmyyriin, otapa yhteyttä diakoni Outi Virtakallioon p. 0400 143 605 tai Pirkka Juntuseen 040 5787 246.

Yhteisvastuukeräys:

Jokavuotinen kirkon Yhteisvastuukeräys alkaa helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina jatkuen huhtikuun loppuun. Jos voisit tulla keräykseen lipas- tai listakerääjäksi eri alueille Kangasniemeä, tai vapun sima- ja munkkimyyntitalkoisiin, ota meihin yhteyttä. Outi 0400 143 605 ja Kaisa 0400 143 606.

Emännät:

Emännät toimivat kirkonkylän ikäihmisten virkistyspäivässä Ella-emännän apuna keittiöllä ruuan valmistamisessa ja tarjoilussa. Emäntiä on neljässä ryhmässä kolme kerrallaan tehtävävuorossa. Siten vuoro osuu kohdalle noin neljän kuukauden välein.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä! Outi 0400 143 605, Kaisa 0400 143 606 ja Ella 0400 143 615.

Lähetystyö:

Seurakunnassamme on pitkä perinne ihmisillä kokoontua lähetystyön merkeissä ns. piireissä. Tällä hetkellä kokoontuvia lähetyspiirejä ovat kirkonkylä, Istruala-Laitiala, Synsiö-Makkola, Suurola, Hokka-Sydänmaa ja Kutemajärvi. Jos haluat tutustua seurakunnan lähetystyöhön, tule mukaan näihin kokoontumisiin, asutpa missä päin kuntaa tahansa! Jos voit kutsua piirin kokoontumaan kotiisi, ole yhteydessä lähetyssihteeri Outiin puh. 0400 143 605.

Postimerkeillä ja -korteilla lähetystyötä

Suomen Lähetysseura kerää varoja lähetystyöhönsä huutokauppaamalla postimerkkejä ja postikortteja. Voit toimittaa kirjeistä ja korteista irti leikattuja postimerkkejä tai leimattuja postimerkillä varustettuja postikortteja lähetyssihteerille tai kirkkoherranvirastoon. Toimitamme ne edelleen huutokauppaan. Helppo ja näppärä tapa olla mukana lähetystyössä!

Ohje: jätä leikattujen postimerkkien ympärille 2 cm:n kaistale paperia tai korttia.

Asiasta voit tiedustella lähetyssihteeri Outilta.

"Ihan huvikseen"

”Ihan huvikseen” on oman seurakunnan tuotemerkki ihan huvikseen neulotuille sukille, lapasille ja pipoille. ”Ihan huvikseen” totesi eräs seurakunnan neulojanainen, kun häneltä kysyttiin, miksi hän neuloo ja lahjoittaa tuotteita lähetystyölle. ”Ihan huvikseen” tuo myyntituloja lähetystyölle ja hyvän mielen tuotteen tekijälle.

Jos taidat tehdä käsitöitä, neulottuja, kynttilöitä tai mitä tahansa, ja haluat lahjoittaa niitä seurakunnan lähetystyön myyntitilaisuuksiin, ota yhteys lähetyssihteeri Outiin puh. 0400 143 605.