Uutislistaukseen

Riemullista ylistystä

Riemullista ylistystä

Laskiaissunnuntain lähetessä luin virttä 336 ”Me riemumielin ylistämme” ja pohdin, mitä ylistyksen aiheita virsi tuo esiin.

Me ylistämme Jeesuksen rakkautta meitä kohtaan. Hänen rakkautensa tuli ilmi siinä, että hän kuoli meidän puolestamme ja kantoi syntiemme kuorman. Siitä me tuomme hänelle kiitoksen.

Kukaan ei voisi rakastaa palavammin kuin Jeesus rakastaa meitä. Hänen rakkautensa loistaa sitä hehkuvammin, mitä enemmän se kohtaa tuskaa ja kuolemaa. Me kiitämme ja ylistämme häntä hänen rakkaudestaan.

On suuri asia, että erilaisten elämän myrskyjen keskellä voimme luottaa Jeesukseen ja hänen hyvyyteensä. Tästä me tuomme hänelle kiitoksen.

Kun saamme kokea Herramme armoa ja hyvyyttä, se sytyttää meidät palavaan rakkauteen häntä kohtaan. Siksi tahdomme olla hänen omiaan ja elää hänelle kuuliaisina. Riemullisin mielin kiitämme häntä ja sydämestämme veisaamme hänelle kiitosta.

Virsi päättyy rukoukseen, että saisimme vaeltaa Jeesuksen rakkaan nimen kunniaksi eli elää hänen tahtonsa mukaan. Tähän tarvitsemme hänen sanansa lupauksia ja Pyhän Hengen johdatusta. Hänelle, Jeesukselle, kuuluu kiitos ja kunnia nyt ja aina.

Sirkku Tolvanen

Valokuvat: Tuija Hokkanen

23.2.2022 18.40