Uutislistaukseen

RAUHAN RAKENTAJA 

Helluntaiseurakunnan koulupastori Eero Haaralan mietteitä matkalle

RAUHAN RAKENTAJA 

Sain etuoikeuden olla mukana seurakuntien yhteisessä yhteisen tien Majatalo-illassa. Ekumeenisen rukousviikon teemaan nivottu sisältö alleviivasi osuuttamme sellaisen ilmapiirin rakentamista, jossa kaikilla olisi lähtökohtaisesti hyvä olla. 

Raamattu kehottaa meitä elämään rauhassa kaikkien kanssa, mikäli se vain meistä riippuu. Mitä tämä voisi tarkoittaa meidän kohdallamme? 

Sananlaskuissa sanotaan:

”Minä viisaus, asun yhdessä järkevyyden kanssa, olen löytänyt tiedon ja harkintakyvyn.” (Snl. 8:12) 

Viisaudella tässä tarkoitetaan Jumalaa. Se kertoo meille, kuinka arvokkaana Jumala pitää tietoa ja kykyä harkintaan. Meidän, näin ymmärrettynä tulee luottaa toisaalta siihen, mitä olemme saaneet tietää ja tehdä harkintaa tiedon pohjalta.

Uskon näkökulmasta katsottuna tieto ja harkinta ei olekaan uskon vastaista. 

Ollaksemme tarkkoja Raamatun kuvaama usko ei ole sellaista uskoa, jossa haaveilemme jotain tai uskottelemme jonkin asian tai ilmiön olemassaoloa. Uskomme perustuu tietoon siitä kokemuksesta, jonka Jumalalta olemme saaneet. 

Mikäli olemme tässä asiassa kohtuullisen oikeassa, ei meille pitäisi olla vaikeaa kuunnella toisiamme ja rakentaa rauhaa ihmisten keskelle. Uskon vahvasti, että jokainen meistä haluaa elää rauhallista ja turvallista elämää. 

Lopulta kysymys on siitä, että rakennanko omilla valinnoillani ja sanoillani oikeudenmukaisuutta, rauhaa ja toivoa.

Siunausta sinulle toivoen, 

Eero Haarala

Koulupastori

Helluntaiseurakunta 

valokuva: Päivi Kettunen

2022-02-10 06:00:00.0