Uutislistaukseen

Näe minut

 

Nuorisopastori Mainin mietteitä matkalle

Näe minut

Osallistuin taannoin Kirkon kasvatuksen päiville, jotka pidettiin verkossa koronatilanteen vuoksi. Ohjelmaan kuului monia hyviä puheenvuoroja tärkeistä aiheista. Kaikkien hyvien ja tärkeiden ajatusten joukosta mieleni päälle jäi kipeimmin jokaisen ihmisen tarve tulla nähdyksi ja kohdatuksi sekä se, miten kuitenkin niin monella on kokemus, ettei heitä nähdä eikä kuulla. Tämä kokemus on myös surullisen monella nuorella.

Kyseessä on haastava teema, johon ei ole yksinkertaista ratkaisua. Moni hyvä asia alkaa kuitenkin jo ihan pienistä teoista. Kuljen kadulla usein syvällä omissa ajatuksissani, jolloin välitön ympäristö ikään kuin häipyy ympäriltä. Välillä olen kuitenkin tietoisesti yrittänyt panostaa vastaantulijoiden huomioimiseen. Oman kokemukseni mukaan pienikin pään nyökkäys tuottaa hyvää mieltä puolin ja toisin. Jo niin pieni hetki viestii, että näen sinut. Näen, että olet siinä ja olet olemassa. Kangasniemen kaltaisessa pikkukunnassa, jossa vastaantulijoista ei juuri ole tulvaa, on tällaista tervehtimistä mahdollista ihan tietoisesti harrastaa.

Meidän ihmisten kannalta ihmeellistä on se, miten Jumala lähestyy meitä ja miten hän on kiinnostunut meistä. Kuitenkin Raamattu vakuuttaa meille monin kohdin, että Jumala on aina kanssamme, rakastaa meitä ja on kiinnostunut meistä. Silloinkin, kun siltä ei tunnu, Hän on kanssamme. Hän näkee meidät. Tämän ajatuksen myötä kantakoot meidät loppuviikkoon psalmin 121 sanat, jotka kertovat Jumalan läsnäolosta: ”Herra varjelee kaikki sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina.”

Maini Salmi

nuorisopastori

Valokuvat : Tuija Hokkanen

20.1.2022 06.00