Uutislistaukseen

Aikamme on Jumalan kädessä

Matti Tolvasen mietteitä uuden vuoden kynnyksellä

Aikamme on Jumalan kädessä

Lieneekö sinulle, hyvä lukijani, tuttu kokemus ajan nopeasta kulusta? Luulen, että mitä enemmän ikää elämän matkamittariin karttuu, sitä nopeammin aika tuntuu kuluvan. Joulujen ja uusien vuosien välinen aika tuntuu vuosi vuodelta lyhyemmältä. Ajan virrassa meidän elämämme onkin kuin ohikiitävä hetki. Toisin on Jumalamme kohdalla.

Uuden vuoden psalmissa sanotaan: ” Sinun kättesi työtä ovat taivaat. Ne katoavat, mutta sinä pysyt” (Ps. 102:26,27). Kuinka muuten voisi ollakaan! Hän on itse Oleminen, jolta olemme saaneet olemassaolomme. Me olemme luotuja ja siksi aikamme on rajallinen. Hän on ikuinen ja siksi hän pysyy iäti.

Tämän salatun, ikuisen ja pyhän Jumalan todellisuuden Jumalan Sana, Jeesus Kristus, on tuonut keskellemme ja koettavaksi. Seimen lapsi, ristin kärsijä ja kuolleista ylösnoussut Vapahtaja paljastaa meille taivaallisen Isän salatut kasvot. Ne ovat täynnä armoa ja laupeutta. Hänen varassaan on hyvä elää tämä lyhyt elämä. Hänen varassaan on turvallista aloittaa myös uusi vuosi 2022.

Matti Tolvanen

kirkkoherra

Valokuva Puulan talvimaisemasta Eero Valanko ja pikkukuva sakastin ikkunasta Katja Hepo-oja

31.12.2021 15.22