Uutislistaukseen

Majatalossa luotetaan rukouksen voimaan

Seurakunnan järjestämät Majatalo-illat jatkuvat ensi keskiviikkona 20.10. kirkossa ja somekanavien kautta.

Jokainen ilta on erilainen, vaikka ohjelmarunko pysyykin samana. Musiikilla on illoissa tärkeä rooli. 
- Musiikilla voi koskettaa ihmisiä tavalla, johon sanat eivät yllä, tietää Majatalon bändistä vastaava Ilkka Tiihonen. 

Tuula Suuronen rohkaisee yhdistämään rukoukseen myös liikettä. 
- Näin rukoukseen tulee uusi ulottuvuus, kun koko olemus asettuu vuorovaikutukseen Luojansa kanssa, kertoo Tuula. 

Jaakko Pirttiahon vastuualuetta on edelleen Majiksen raamattuopetus. Nyt Jaakko osallistuu myös muuhun illan kulkuun, sillä Pirkka-pappi ei tällä kertaa tule mukaan. 

Päivi Kettusen haastateltavaksi saapuu pieksämäkeläinen Anu Rajasuo. Anu jäi monille mieleen kesällä seurakunnan Facebookissa julkaistusta koskettavasta kirjoituksesta, joka keräsi ennätysmäärän reaktioita. Majiksessa Anu kertoo rukouksen tuomasta toivosta vaikean sairauden keskellä. 

- Usko on minulle voimavara, joka kantaa vaikeinakin päivinä. Taivaan Isä kestää kyllä meidän kaikki tunteemme, pohtii Anu rukouksen merkitystä. 

- Tottakai olen sairauteni aikana myös kapinoinut ja kysellyt, miksi tämä tapahtui juuri minulle. Sanonkin välillä, että jurnutan Jumalalle, tunnustaa Anu. 

Majatalo-ilta on lämminhenkinen ja elämänmakuinen tilaisuus, johon on helppo tulla mukaan.  
- Tervetuloa uskovaiset ja toivovaiset; tervetuloa etsiväiset ja epäileväiset, riimitellään usein Majiksen alkusanoissa. 

Rukouksen Majatalon laulut alkavat soida kirkossa ja seurakunnan Facebook- ja YouTube-kanavien kautta keskiviikkona 20.10.2021 jo klo 17.55alkaen. 

Nyt koronarajoitusten hellitettyä ilta päättyy tuttuun seurustelun sakramenttiin, eli ruisleipä- ja mehutarjoiluun. Noudatamme yleisiä hygieniaohjeita ja suosittelemme edelleen maskin käyttöä.

 

Kuva: Kasper Rajasuo

14.10.2021 07.00