Uutislistaukseen

Mietteitä matkalle

Lue Tuula Suurosen mietteitä matkalle.

Muistan ensimmäisen koulupäiväni alun. Olimme juuri muuttaneet Virroilta Lappeenrantaan eikä kaupunki ollut tuttu. Äidin ja vaunuissa olevan pikkuveljeni kanssa suunnistimme lähimpään kouluun, joka osoittautui lukioksi. Taisin siinä vaiheessa epäillä, näinköhän minua kelpuutetaan kouluun ollenkaan, kun olemme näin myöhässä liikkeellä. 

Meidät ohjattiin lähellä olevaan kansakouluun. Koulu oli minusta valtavan suuri, ja pihalla oli pelottavan paljon vieraita koululaisia. Olin yksin suurella pihalla. Nolotti työnnellä vauvan vaunuja äidin hoitaessa sisällä ilmoittautumista.  Pian huomasin olevani muutenkin erilainen, koska puhuin eri murretta. Kieleni ei taipunut karjalan nuottiin. 

Tänään alkaa monessa perheessä arki. Loma on takana ja koulu alkaa. Kavereiden tapaaminen on kivaa, koulutyön aloittaminen voi tuntua haasteelliselta. Koulun aloittamiseen voi liittyä myös monenlaista jännittävää ja pelottavaa. Siunaamme siis heitä: Anna, rakas Taivaan Isä, enkeleitä koulutielle. Anna jokaiselle ystävä. Varjele kaikelta pahalta. Anna voimaa koulutyöhön. Ympäröi rakkaudellasi jokainen lapsi.

Tuula Suuronen

12.8.2021 06.00