Uutislistaukseen

Pienet askeleet

Tuula Suurosen mietteitä matkalle

Videolta seurasin, kun halvauksesta selvinnyt opetteli uudelleen kävelemistä. Askeleet olivat lyhyitä ja haparoivia. Raajojen hallintaa ei ollut nimeksikään. Tasapainosta ei ollut tietoa. Tukea oli saatava molemmalta puolelta. Me katsojat tiesimme, että nämä olivat ensi askeleita ja kävelykyky oli jo palautunut sinnikkään harjoittelun avulla. 

Ammattilaisten tärkeimpiä ohjeita elämäntapamuutosta yrittävälle on alkaa pienin askelin. Se on varmin tae onnistumiselle. Epäonnistuminen ja keskenjättäminen on usein seurausta suurista muutoksista kertarysäyksellä. Pienet askeleet kantavat pidemmälle. 

Pyhiinvaellus, kristityn elämä on pienten askelten tie. Muutokset tapahtuvat hitaasti. Ehkä joskus ajattelee ottaneensa pitkiä harppauksia, mutta kohta huomaa kompuroivansa. 

Jos kaipaat enemmän rukousta elämääsi tai toivoisit, että viettäisit enemmän aikaa Raamatun äärellä, ei kannata lähteä harppoen liikkeelle ja hengästyä alkumetreillä. Ota pieniä askelia siihen suuntaan, johon sydämen kaipaus osoittaa. Kristittynä saat tehdä matkaa levosta käsin. Ja mikä ihaninta, takapakkeja kokenut ja raskaasti epäonnistunut saa jatkaa armoon luottaen. 

Tuula Suuronen, seurakuntapastori 

Kuva: Eero Valanko 

21.7.2021 11.00