Uutislistaukseen

Kesäistä kasvua

Maini Salmen mietteitä matkalle

Pitkän vuoden jälkeen meitä siunataan jälleen kesän valolla ja vehreydellä. Luomakunta tarjoaa parastaan: puut viheriöivät, kukat kukkivat, aurinko paistaa, sade virkistää, järven aallot hellivät. Monille kesällä koittaa myös odotettu loma-aika.

Raamatussa viikunapuu on monin paikoin merkittävä kasvi. Yksi sen tehtävistä on osoittaa kesän saapuminen: “Ottakaa oppia vertauskuvasta, jonka viikunapuu tarjoaa: kun sen oksa virkoaa ja alkaa tulla lehteen, te tiedätte, että kesä on lähellä.” (Matt. 24: 32) 

Kesä kutsuu luonnon ohella myös meitä kasvuun. Se voi olla hengellistä kasvua tai kasvua omassa elämässä tai lähimmäisenrakkaudessa. Se voi olla kasvua armossa ja armollisuudessa myös itseä kohtaan. 

Myös Jumalan rakkautta meitä kohtaan voi ajatella kuin kesäisenä auringonpaisteena. Se valaisee ja lämmittää, sulattaa kovuuttamme ja herättää meidät kasvuun. Jumalan rakkauden aurinko paistaa yhtä lailla aivan jokaiselle ihmiselle. Kaikki meidät suljetaan Jumalan rakkauden valon ja lämmön piiriin. 
 

18.6.2021 12.58