Uutislistaukseen

Täyden Kympin Majatalossa

Lue Raija Vehmalan mietteitä Majatalo-illoista.

Kangasniemen seurakunnan luottamushenkilönä ja seurakuntalaisena kiitän ensimmäiseksi  Majatalon paikallista isää, pastori Pirkka Sieviläistä. Ilo on todeta, että Majatalo-ideasi on hyvin versonut ja voinut kymmenen vuoden ajan. Vaikka lähdit jo eläkkeelle, olet kuitenkin edelleen toiminut Majatalo-illoissa juontajana. 

Pirkka ja hänen aisaparinsa Päivi Kettunen ovat yhdessä luoneet ihan omanlaisensa sydämellisyyden Majatalo-hengen, josta salintäyteinen yleisö sai nauttia silloin Kangasniemi-salissa. 

Samanlaisessa empaattisuuden hengessä Tuula Suuronen jatkaa Majatalo-iltojen rukousopettajana ja esirukouksen johdattelijana, vaikkakin nyt koronan vuoksi hyvin erilaisissa ulkoisissa olosuhteissa. 

Majataloon on kannattanut tulla myös musiikin tähden: kuuntelemaan ja laulamaan yhdessä Syvä Huokaus -bändin kanssa. Majatalo-musiikin isä Ilkka Tiihonen jälkikasvunsa kanssa on musiikillaan uskollisesti ilahduttanut meitä alusta alkaen. Kiitokset myös muille illoissa mukana olleille ja vierailleille soittajille ja laulajille. 

Myös Jaakko Pirttiaholle suuret kiitokset, kun olet ehtinyt tulla moninaisilta kiireiltäsi avaamaan meille Raamattua Majatalo-illoissa. 

Sanan ja musiikin tekijöiden lisäksi illan ohjelmaa ovat toteuttamassa aina tekniikan taitajat. Varsinkin nyt, kun tämä ja seurakunnan muutkin tapahtumat saadaan vain somen kautta ihmisten nähtäville ja kuultaville, olette kullan arvoisia vapaaehtoisia. 

Ja kiitos Majatalon vieraista. Mistä Päivi oikein keksiikään kutsua niin ihania, mielenkiintoisia vierailijoita kertomaan oman elämänsä tarinaa ja kokemuksia. 

Korona on vienyt Majatalo-illoista yhden merkittävän osan pois, nimittäin iltapalatarjoilun, joka samalla tarjosi erinomaisen rupattelutuokion ja tapaamishetken ihmisten kesken. Voi vain toivoa, että vielä koittaisi aika päästä nauttimaan emäntien ruisleipätarjoiluista Majatalo-illoissa. 

Olen sanomattoman kiitollinen Kangasniemen seurakunnan Majatalo-illoista. Ne ovat tuoneet niin paljon hyvää seurakunnallemme. Majatalo on suuresti rikastuttanut kaikkien mukaan tulleiden ihmisten osallisuutta seurakuntaamme ja tuonut ”seurakunnan tutummaksi ja Jumalan läheisemmäksi”, kuten alkuperäinen Pirkan motto kuuluu.  

Täyden Kympin Majatalolle annan täyden kympin!

28.4.2021 Raija Vehmala, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

30.4.2021 15.04