Uutislistaukseen

Mietteitä matkalle


Kaikkein vaikeinta minulle oli löytää äidinrakkaus lapsiani kohtaan, kertoo päihteistä vapautunut äiti.”  Ei, en osaa! ” hän sanoi, kun olisi pitänyt tehdä jotain lasten kanssa. 

Toiselle naiselle äidinrakkaus on kuin myötäsyntyinen lahja, jota ei tarvitse houkutella esille. Äidin lämpöä riittää omille ja muille.

Monet naiset ovat kasvaneet kodin lämpimässä ilmapiirissä äidin rooliin ja se tuntuu omalta. Toiset eivät ole koskaan kokeneet oman äidin hellyyttä ja läheisyyttä, ja äidiksi tuleminen virittää identiteettikriisin.

Luulisin, että useimmilla meistä äideistä on jossain elämän mutkassa omat ahdistuksemme äitiyden kanssa: Pienen lapsen vaativuus voi tuntua ylivoimaisen uuvuttavalta. Yksitoikkoinen arki herättää epäilykset aidosta rakkaudesta. Työn ja kodin ristipaineissa äidin rakkaus on koetuksella. Elämä murrosikäisen kanssa paljastaa omat heikkoudet ja osaamattomuudet. Aikuisen lapsen syyllistävät muistelut ahdistavat nurkkaan.

Väsymys, rimanalitukset, riittämättömyydentunne ja syyllisyys vievät elämästä mehut. Siksi sanon Sinulle, joka kipuilet oman äitiyden kanssa: Jumalan armo ja rauha kanssasi!   Armo ja rauha Sinulle, joka olet äitinä ihan kohmeessa! Armo ja rauha Sinulle myrskynsilmässä elävä äiti! Armo ja rauha Sinulle kaikkeen väsynyt äiti! Armo ja rauha tyynnyttäkööt sydämesi ja kantakoot elämääsi! 

Äitien päivän alla Sinua siunaten Tuula Suuronen

6.5.2021 07.00