Uutislistaukseen

Majatalossa ollaan yhteisellä tiellä

21.1.2021 08.00

- Raamattu avasi minulle sen todellisuuden, että Jumala rakastaa kaikkia - myös minua, vaikka olenkin aika huono ihminen. Raamatusta jokainen voi täysin itsenäisesti löytää pelastuksen lahjan, vakuuttaa Majatalossa vieraileva pastori Eero Haarala.

Vuoden ensimmäinen Majatalo-ilta lähetetään keskiviikkona 27.1.2021 klo 18 alkaen seurakunnan somekanavien kautta. Edellisellä viikolla vietettiin kristittyjen ekumeenista rukousviikkoa ja Majatalossa palataan vielä tämän asian äärelle. 

- Rukousviikko muistuttaa, että rakkaus ei näy vain puheissa, vaan teoissa, kirjoittaa presidentti Sauli Niinistö, joka on antanut julistuksen vuoden 2021 kahdesta ekumeenisesta rukouspäivästä.

- Vaikeina aikoina meidän sanamme ja tekomme punnitaan. Osallisuus on usein oman ja kanssaihmistemme vajavuuden kantamista, jatkaa presidentti.

Majatalo-illan vieraina ovat kirkkoherra Matti Tolvanen ja helluntaiseurakunnan pastori Eero Haarala. He kertovat, mitä kristittyjen ykseys tarkoittaa. Luvassa on myös yllätys, jossa he ovat mukana. 

- Jeesuksen opetuslapset ja varhaiset kristityt mielsivät Jeesuksen seuraamisen tieksi. Jumalan valtakuntaan tie kulkee Kristuksen kautta, kertoo Eero Haarala Yhteisen tien Majataloon liittyvistä ajatuksistaan. 

Vuoden ensimmäisessä Majiksessa on tuttu ohjelma. Illan laulut esittää Majatalon bändi Niina-Maria Tiihosen johdolla. Juontajina hääräilevät Päivi Kettunen ja Kangasniemen Majatalo-iltojen isä, nyt jo eläkepappi, Pirkka Sieviläinen. Jaakko Pirttiaho etsii rennolla tyylillään Raamatusta kristittyjen keskinäisen ykseyden sanomaa. 

Tuula Suuronen muistuttaa, että rukouksessa voimme viedä kaikki arkisen elämän asiat Taivaan Isän käsiin. Majataloon voi lähettää rukouspyyntöjä suoraan Tuulalle, esimerkiksi tekstarilla numeroon 0400 143603. 

Lämminhenkiseen Majatalo-iltaan on helppo osallistua, vaikka seurakunta olisi muuten jäänyt etäiseksi.
- Meillä ei mittailla kenenkään uskon määrää, vaan kaikki ovat tervetulleita. Tilaa riittää yhtä hyvin etsiväisille kuin toivovaisillekin, vakuuttaa Pirkka-pappi. 

Yhteisen tien Majatalon laulut alkavat soida seurakunnan Facebook- ja YouTube -kanavien kautta keskiviikkona 27.1.2021. jo klo 17.50 alkaen.