Uutislistaukseen

Särkymisen siunaus?

Tervetuloa vuoden ensimmäiseen Yksin armosta -iltaan seurakunnan Facebook- ja YouTube -kanavien kautta ke 13.1.2021 klo 18. Jaakko Pirttiahon opetuksen otsikkona on kysymys: ”Särkymisen siunaus?” Päivi Kettunen juontaa illan.

Musiikista vastaa rakastettu duo Niina-Maria ja Lauri. Luvassa on teemaan sopivia koskettavia lauluja:
Särkyneiden majatalo, 
Itkemättömät itkut (386),
Saviruukku,  (218),
Varjoista maan (340) ja
Muista joka päivä (346).
(Numerointi viittaa Viisikieliseen)

Särkymisen siunaus?

-Jos Jumala vaikuttaa kaiken parhaaksemme, miten Hän voi sallia määrätöntä ja selittämätöntä ahdistusta ja kärsimystä? Eikö Raamattua pidä tässä kohtaa oikaista ja tulkita toisin?, kyselee Jaakko.

-Minulle Jumala ei tunnu paljastavan huomista. Riittää kun jaksan aina yhden päivän. Varmaankin juuri siksi meillä särkyneillä on myös mahdollisuus pysähtyä ja huomata pienen hyvän hetken arvo, pohdiskelee Jaakko. 

-Vaikuttaako Jumala todella kaiken meidän parhaaksemme? Muistan kaikki ne särkymiset ja menetykset, joita olen itse kokenut, ja joita olen nähnyt ystävieni elämässä. Silti en suostu hylkäämään Jumalan lupausta. Tämä luottamus auttaa yli pahimpien hetkien: Jumala rakastaa minua. Hän, joka on asettanut tähdet tähdet paikoilleen, rakastaa minua. En ymmärrä Häntä, mutta Häneen haluan luottaa. 
(Jaakko Pirttiaho / Yksin armosta -blogi) 
 

11.1.2021 14.47