Uutislistaukseen

Erikoista piristettä

Mietteitä matkalle.

8.1. on Pyhän Julianuksen päivä. Et tiennyt? En minäkään. En ollut koskaan kuullutkaan ennen kuin luin pyhimyskalenterista. Eikä Julianus herättänyt sen kummempaa kiinnostusta. Yksi yksityiskohta hänen lyhyessä tarinassaan sykähdytti: Julianuksen kuoltua uskonsa tähden, hänen vanhat ystävänsä hautasivat hänet. Hautaa kaivaessaan he tunsivat voimiensa elpyvän kuin heidän nuoruutensa olisi palannut.

Voimien elpymistä kaipaa moni näinä koettelemusten aikoina. Moni tietää myös kokemuksesta, että omat voimat voivat elpyä, kun tekee jonkun kivan yllärin kaverille. Antaessaan saa. Itse kullakin on omia voimanlähteitä muutenkin.

Haudan kaivaminen ystävälle on kyllä jotain sellaista, josta ei uskoisi voimaantuvansa. Lapioiminen on raskasta sellaisenaan puhumattakaan väkivaltaltaisesti kuolleen ystävän haudan kaivamisesta. Se on ihme, että siinä voimat uudistuvat.

Uupumuksen keskellä saattaa tuntua siltä, etteivät voimat enää palaudu. Saattaa iskeä se paniikinomainen tunne, ettei tästä kuopasta enää nousta. Pikkutemput eivät pure, väsymys vain pahenee.

Julianuksen tapaus rohkaiskoon sinua luottamaan ihmeitä tekevään Jumalaan. Raskaimmassa pimeydessäkin hän on läsnä. Hän ei väsy eikä uuvu. Hän virvoittaa väsyneen ja antaa heikoille voimaa. 

Sinua siunaten Tuula Suuronen

8.1.2021 10.08