Uutislistaukseen

Kirkkovaltuuston puheenjohtajan joulutervehdys

Kirkkovaltuuston puheenjohtajan Raija Vehmalan joulutervehdys.

Kangasniemen seurakunnassa oli toiveissa ja odotuksissa työteliäitten kirkonkorjausvuosien jälkeen vähän rauhallisempi, ns.normaali vuosi niin seurakunnan työntekijöille kuin luottamushenkilöille. Mutta toisin kävi! Juuri ja juuri saatiin kirkon korjaus päätökseen ja kirkon käyttöönottojuhla pidetyksi, kun koronapandemia oli jo vahvasti uhkaamassa. Eikä keväällä osattu arvata piinan jatkuvan tänne asti. 

Vuodesta tulikin täysin ennalta arvaamaton varsinkin seurakuntamme työntekijöille, kun koronarajoitusten takia kaikilla toimialueilla tuli tarpeen kehittää uusia toimintatapoja. 

Kuormitusta lisäsi vielä toimistotilojen siirto seurakuntakeskuksesta kunnantalolle, jonne seurakunta on vastaanotettu hyvässä yhteishengessä ja ystävällisyydessä, kiitossiitä kunnalle ja kunnantalon henkilökunnalle. Seurakunnan työtekijät ansaitsevat kannustusta ja kiitosta osoittamastaan joustavuudesta, sopeutumisesta ja jaksamisesta muutosten keskellä. 

Koronarajoitukset ovat pysäyttäneet monet seurakunnan palvelut ja kokoontumiset. Kirkonkorjauksen yhteydessä hankitut striimauslaitteet tulivat kuin pelastuksena tähän tilanteeseen ja onneksi meillä on myös taitavat vapaaehtoiset laitteiden käyttäjät. 

Kangasniemen seurakunnan korkealaatuiset striimauslähetyksetovat herättäneet laajaa huomiota ja kiinnostusta. Kangasniemen seurakunta on viidennellä sijalla Suomen seurakuntien sosiaalisen median aktiivisuuslistalla. Suurenmoiset kiitokset seurakuntamme striimausryhmälle ja someviestittäjille, olette kullanarvoisia tässä tilanteessa, olette korona-ajan lähetystyöntekijöitä, kun tuotte seurakunnan toiminnan ihmisten ulottuville rajoituksista huolimatta! 

Suuresti iloitsemme vapaaehtoisten aktiivisesta, monipuolisesta toiminnasta Kangasniemen seurakunnassa. Vapaaehtoisten toiminta tuo seurakuntaan lämmintä yhteisöllisyyttä ja läheistä yhteenkuuluvuutta. Kuinka paljon elävöitättekään ja rikastutatte seurakuntamme elämää! Lämmin kiitos jokaiselle vapaaehtoiselle ja voimia ja innostusta jatkaa tärkeässä palvelutehtävässä seurakunnassa!

Luottamushenkilöilläkin on ollut pohdittavaa, miten luodaan näissä olosuhteissa seurakunnalle kelvolliset toiminnan puitteet. Helpotuksesta voimme huokaista tässä tilanteessa, että edes kirkko on nyt käytössämme, vaikka eihän se korvaa käytöstä poistettua seurakuntakeskusta eikä Salmelaa toimintapaikkana. Kunnantalon kokoustilat ovat seurakunnan käytettävissä ja tarvittaessa haetaan muitakin tiloja, kunhan sitten joskus koittaa aika yhteisille tapaamisille. 

Vaikeasti ratkaistavia isoja asioita riittää tulevanakin vuonna viranhaltijoille ja luottamushenkilöille niin henkilöstön kuin kiinteistöjen parissa. Vuoden alussa valittavalla seurakunnan kirkkoneuvostolla on pohdittavanaan kirkon katto- ja sadevesijärjestelmän korjaus ja ulkomaalaus sekä seurakuntakeskuksen ja Salmelan kiinteistöjen kohtalo. Tiukkenevien talouden resurssien puristuksessa oikeiden ratkaisujen tekemisellä iso merkitys.

Kaikessa tässä voimme luottaa rukouksen tuomaan turvaan ja voimaan ja voimme rauhassa kulkea läpi vaikeidenkin aikojen, kuten ovat sukupolvet ennen meitä kulkeneet.

Lämmintä joulumieltä jokaiseen kotiin ja siunausta uudelle vuodelle 2021!

Raija Vehmala, Kangasniemen seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtaja

21.12.2020 13.01