Uutislistaukseen

Pyhäinpäivän iltakirkko

2.11.2020 09.23

Pyhäinpäivän iltakirkossa pastori Maini Salmi luki vuoden aikana kuolleiden seurakuntalaisten nimet. Heidän puolestaan rukoiltiin, ja heille sytytettiin alttarille rukouskynttilät. 

Iltakirkon kanttorina toimi Juho Lehtola, jonka 17-vuotias Olli-poika esitti urkuparvelta koskettavan vanhan laulun ”O mun köyhää sieluani, kuljetkos vain yksin”.

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Pyhäinpäivän aikaan muistelimme edesmenneitä läheisiä viemällä kynttilöitä haudalle. Me muistimme heitä, jotka ovat tehneet täällä työtä ennen meitä, uskoneet ja toivoneet. Saamme myös pyytää itsellemme rohkeutta elää ja toimia omalla paikallamme sukupolvien ketjussa toivon ja rakkauden lenkkinä. 

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

- Kynttilä on keskeinen kristinuskon symboli, joka kulkee ihmisen elämässä mukana jo kasteesta lähtien. Siihen liittyvät Jeesuksen sanat: "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo”, sanoi Maini-pappi. 

- Kynttilän liekin valossa ja lämmössä saamme jättää luottavaisin mielin edesmenneet rakkaamme Jumalan huomaan ja luottaa siihen, että Jumala tukee meitä surun ja kaipauksen keskellä, vakuutti Maini. 

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kuvat: Eero Valanko