Uutislistaukseen

Kuun vaihteessa - Mietteitä matkalle

 

Lokakuu on syysateiden, myrskyjen, viileiden säiden ja pimenevien iltapäivien aikaa. Ei kuulosta houkuttelevalta. Tästä ei matkaoppaaseen saa vetovoimaista kuvaa. Lokakuuhun tässä on kuitenkin lähdettävä halusi sitä tai ei.

Lämpimästä on luovuttava. Valon himmenemiseen ja valoisan ajan lyhenemiseen on suostuttava. Luonto riisuutuu vihreästä, vaikka en haluaisi. Yhtä ja toista siirretään talviteloille.

Luopumiseen liittyy myös se näkökulma, että jotain uutta voi tulla tilalle. Saan luopua vanhasta. Se jääköön taakse ja uusi tulkoon tilalle! 
Tänä vuonna nämä luopumisen ja uuden tilalle tulemisen ajatukset ovat tehneet minulle syksyyn suostumisen helpommaksi. (Normaalisti siirtymä syksyyn on minusta voittopuolisesti alakuloiseksi vetävä.) Olen näistä toivon ajatuksista kiitollinen, mistä ikinä ne pälkähtivätkin mieleeni. Ajattelen, että Hyvä Jumala ne minulle jossain mutkassa antoi. Hän antoi ne, jotta elämä olisi keveämpää.

Mitä se uusi on, ei tarvitse tietää. Onko se suurta tai ihan pientä, se on Herran kädessä. Jumala luo uutta. Se on tärkeää. Siinä on toivo. Siihen saa luottaa kaikkein synkimpinäkin päivinä.

Tuula Suuronen
 

1.10.2020 06.00