Uutislistaukseen

Torstai on toivoa täynnä - Mietteitä matkalle

Yritin etsiä otsikon alkuperää, mutta en löytänyt. Monesta kirjahyllystä löytyy John Steinbeckin kirja nimeltä Torstai on toivoa täynnä; ehkäpä suomentaja on keksinyt sanonnan, kuka tietää.

Toivo on joka tapauksessa tärkeätä. Torstaina ja muulloinkin. Toivo on valtava voima.  

Psykoterapeutti Maaret Kallio sanoo, että toivo ei ole yltiöpositiivista ajattelua tai asioiden hyvien puolien pakonomaista etsimistä. Toivosta kiinnipitäminen ei siis tarkoita silmien ummistamista tosiasioilta. Toivosta kiinni pitäminen ei sulje pois surua ja kipua, normaaleja tunteita kun elämä satuttaa.

Toiset meistä ovat luonteeltaan ja kasvutaustaltaan toiveikkaampia kuin toiset. Toiset ovat harjaantuneet etsimään toivon näkökulmat vaikeissa tilanteissa. Toivoa voi varmasti ruokkia, niin myös toivottomuutta.

Perimmältään ajattelen, että toivo on annettu todellisuus. Se on lahja niin kuin uskokin. Toivo kätkeytyy siihen luottamukseen, että elämäni on kaikkinensa kaikkivaltiaan Jumalan huomassa. Elämäni on lähtöisin hänen rakkautensa maaperästä. Elämässä on punainen lanka. Se voi itseltäni olla kadoksissa, mutta se on. Pahatkin asiat palvelevat Jumalan hyvää suunnitelmaa. Suuria ihmeitä ja käänteitä sisältyy tavalliseen Jumalan luomaan arkipäivään. Päämääränä on ikuinen autuus.

Tämä päivä on Herran päivä. Hän on läsnä elämässäsi armossaan ja voimassaan.  Olkoon päiväsi siunattu runsaalla toivolla!

Tuula Suuronen
 

24.9.2020 06.00