Uutislistaukseen

Maailma on kaunis - kaiken kansan urkukonsertti

Ensi viikon torstaina 24.9. klo 18 alkaen vaikuttava urkujen pauhu täyttää vastaremontoidun kotikirkkomme, kun saamme kuulla pieksämäkeläisen Juho Lehtolan urkuimprovisaatioita tutuista sävelmistä. Konsertin ohjelmaan kuuluvat muun muassa laulut Maailma on kaunis, Suojelusenkeli ja Varjoista maan.

Juho Lehtola valmistui Tampereen konservatoriosta kirkkomuusikoksi vuonna 2002 sekä musiikin maisteriksi Sibelius Akatemiasta vuonna 2012 pääaineenaan yksinlaulu. Opinnoissaan Juho keskittyi erityisesti urkuimprovisointiin, josta hän on suorittanut kaikki kolme tutkintoa. 
 
Useimmat Juhon urkukonserteista ovat sisältäneet improvisaatioita virsien tai muiden yleisölle tuttujen laulujen teemoista. Hänen taitojaan olemme saaneet Kangasniemelläkin jo muutamaan otteeseen kuulla, kun Juho on toiminut kanttorin sijaisena. Menneenä kesänä messun lopussa kuultu virsi-improvisaatio kirvoittikin spontaanit aplodit. 
 
Tähän seurakunnan järjestämään konserttiin on vapaa pääsy, ja se lähetetään myös seurakunnan somekanavien kautta. Koronan vuoksi kirkossa noudatetaan 1-2 metrin turvavälejä, paitsi samaan talouteen kuuluvien kanssa, ja sinne tullaan vain terveenä. 
 
Tilaisuudessa on mahdollisuus tukea kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa Naisten Pankille ohjattavan kolehdin kautta. 

Kuvateksti: Tällä hetkellä Juho Lehtola toimii mainostoimistoyrittäjänä ja tekee päätyönsä ohella jonkin verran soitto- ja laulukeikkoja. 

17.9.2020 07.00