Uutislistaukseen

Yhteisöllisyys liittyy Maria Rahikaisen työhön

- Tässä elämänvaiheessa minun yhteisöjäni ovat työ ja asiakkaat sekä perhe, naurahtaa Maria Rahikainen.

Ensi viikon keskiviikkona 2.9 klo 18 alkaen vietämme jälleen seurakunnan somekanavien kautta pienen iltahetken kirkossa. Illan vieraana on yrittäjä ja perheenäiti Maria Rahikainen, jonka kanssa Päivi Kettunen juttelee yhteisöllisyydestä.
 
-Kun muutin Kangasniemelle, olin niin nuori, että oikeastaan työyhteisö auttoi minua aikuistumaan. Nyt yrittäjänä yhteisöllisyys liittyy edelleenkin minulla vahvasti työkavereihin ja asiakkaisiin, joiden elämässä saan olla mukana työni kautta, sanoo pitopalvelua ja huoltoasemaa miehensä kanssa luotsaava Maria. 
 
- Korona-aika toi esiin aivan erilaista yhteisöllisyyttä, kun kaikki toiminta äkkiä pysähtyi kuin seinään. Kilpailuasetelma saman alan yrittäjien kanssa katosi ja meistä tuli toistemme rohkaisijoita. Yritimme yhdessä kehitellä uusia  toimintamalleja. Myös uskolliset paikalliset asiakkaat osoittivat tukeaan hakemalla mukaansa lounaan, jonka sitten söivät siinä pihalla autossa tai konepellin päällä, kertoo Maria. 
 
Iltahetkeen kuuluu Niina-Maria ja Lauri Tiihosen lempeät laulut. Saamme kuulla kaksi kappaletta, joista toinen soi ajoittain Marian päässä, etenkin stressaavina aikoina. 
-En kyllä tiedä mikä tarkoitus tällä kappaleella on. Ehkä siinä on jotakin lohdullista, pohdiskelee Maria. 
 
Tämä pieni iltahetki kirkossa on nauhoitettu aiemmin ja siihen voi osallistua ainoastaan seurakunnan Facebook- ja YouTube -kanavien kautta. Tervetuloa ruudun äärelle!
 

27.8.2020 07.00