Uutislistaukseen

Jokaisella on oma paikkansa ja merkityksensä

Tiesitkö, että tesmaperhonen on Suomen yleisin päiväperhonen? Minä en tiennyt ennen tätä kesää. Olisin luullut, että se on nokkosperhonen. Tesmaperhonen on vaatimattoman näköinen, tasaisen ruskea, eikä sillä ole erityisiä, huomiota herättäviä kuvioita – siksi siihen ei oikein kukaan kiinnitä huomiota eikä sitä tunneta.

En muista miksi ja miten tulin asian koko asian kanssa tekemisiin – kai selailin googlea ja sattumalta aloin lukea perhosista. Sen muistan, että heti samana päivänä kävelylenkillä tunnistin riemukseni tesmaperhosen.

Ajattelin, että meissä on tesmaperhosen kanssa jotain samaa. Ainakin se sai minut muistamaan, että joskus on tuntunut surullisen kipeältä se, että olen ollut niin huomaamaton etteivät toiset muista minua tai nimeäni. Esillä olevat, erityiset, rohkeat ja värikkäät muistamme, mutta vetäytyvät tarkkailijat unohtuvat. 

Tesmaperhonen muistuttaa minua siitä että Jumala on luonut myös pienet ja huomaamattomat, tavallisen oloiset ja taustaan maastoutuvat. Jokaisella on oma paikkansa ja merkityksensä. Ja Jumala tuntee jokaisen nimeltä.

- Tuula-pappi / Kunnallislehti 22.8.

23.8.2019 09.28