Uutislistaukseen

SELVENNYS HAUTOJEN HALLINTA-AJAN JATKAMISEEN

 

Alkukesän aikana on sekä vanhalle (kirkon viereiselle) hautausmaalle että Vihikankaan hautausmaalle laitettu useille haudoille oransseja ja keltaisia kolmiokylttejä. Mistä on kysymys?

Seurakunta omistaa hautausmaa-alueen. Omaiset ovat aikanaan ostaneet hautapaikan joko 25 tai 50 vuodeksi (=hallinta-aika).  Oranssi merkki on laitettu niille haudoille, joilla tämä aika on kulunut umpeen. Siitä huolimatta seurakunta ei automaattisesti ota hautaa haltuunsa, vaan haudan hallinta-aikaa voi jatkaa 25 vuotta. Hautapaikan hinta on 100 € / 25 vuotta / paikka (=4 € /vuosi)

Jos hallinta-aikaa ei jatketa, hautapaikka jää seurakunnalle. Omaisilla on halutessaan mahdollisuus viedä hautamuistomerkki pois haudalta 30.4.2020 mennessä.  Sen jälkeen muistomerkki siirtyy korvauksetta seurakunnalle ja se poistetaan.  

Aiemmin on myyty myös ns. ainaishautoja. Tällaisen haudan hallinta-aika ei siis pääty lainkaan, vaan hauta on nimensä mukaisesti ainainen.

Sotaveteraaneille ja heidän puolisoilleen hautapaikka on ilmainen, mutta jos samaan hautaan haudataan joku muu kuin veteraani tai hänen puolisonsa, tämä paikka on maksullinen.

Oranssien kylttien lisäksi haudoilla on myös keltaisia kylttejä. Nämä kyltit on laitettu sellaisille haudoille, joiden muistomerkki on kallistunut. Tällainen muistomerkki on hautapaikan haltijan oikaistava heti, koska se on turvallisuusriski sekä hautausmaalla kulkeville että työntekijöille.

Hautapaikan hallinta-ajan jatkamisen tai paikasta luopumisen voi tehdä kirkkoherranvirastossa ma-pe klo 9-11 tai kotisivujen osiossa Hautausmaa. Voit myös soittaa Katja Hepo-oja 0400 143 619 tai lähettää sähköpostia katja.hepo-oja(at)evl.fi.

11.6.2019 16.27