Uutislistaukseen

Eijan mietteitä

19.2.2019 11.50

 

 

 

Kaunista kuultavaa

 

Kuulemme elämämme aikana paljon puhetta. Kun tapaat ihmisen, syntyy tila sanoille. Syntyy tila puhua ja kuunnella. Mistä ihminen puhuu? Aika paljon itsestään. Mitä on saanut aikaan, kuinka on menestynyt ja miten taitava on asioissa. Tai siitä, miten paljon on huolia, missä on epäonnistunut ja miten moni asia on mennyt toisin kuin elämältä odotti.

Aikansa on puhua ja kuunnella näitäkin, mutta aika on tauota puhumasta itsestään ja vastavuoroisesti kysyä toiselta, mitä sinulle kuuluu.

Aika on havaita se, mikä on hyvin. Kiittää toisistamme ja puhua toisistamme hyvää. Kiittää hyvän Jumalan huolenpidosta, jota on jokaisen matkalla. Kiitosmieli, hyvänpuhuminen ja hyvien sanojen kuuleminen irroittelevat meitä katkeruuden mielialasta ja auttavat päästämään irti menneistä ikävistä muistoistamme. Lempeydellä ja anteeksiantavalla asenteella autamme toinen toisiamme tällä elämän matkalla, jolla kukaan ei onnistune läpikulkemaan epäonnistumatta jossain kohtaa.

Kaunista kuultavaa niin omasta mielestään onnistujalle kuin epäonnistujallekin ovat monet Raamatun kertomukset. Niitä kuunnellessa alan kasvamaan pienemmäksi, vertaiseksi toisten kanssa ja minulle alkaa riittämään se, että saan palvella toisia ihmisiä tavalla ja toisella. Siinä samalla tulen itse palvelluksi.

 

Eija Partanen