Uutislistaukseen

Pirkan mietteitä

Intialainen Rabi Maharaj oli aiemmin hindu ja kääntyi kristityksi. Kerran hän istui lentokoneessa tanskalaisen liikemiehen viereen. Tämä mies oli etääntynyt kristinuskosta ja kiinnostunut idän uskonnoista. Nyt hän oli menossa tapaamaan guruaan Intiaan.

Rabi Maharaj ihmetteli sitä paljon ja kertoi hänelle esimerkin: Ajatellaan, että Intiassa tapahtuu maanjäristys. Rikkaat intialaiset hindujohtajat eivät pane tikkuakaan ristiin hädänalaisten auttamiseksi, koska karman laki kieltää sen. Vain hyvin harva tekee tässä poikkeuksen, jos joku haluaa saada parempaa karmaa tulevassa jälleensyntymisessä.

Varakkaat muslimijohtajat eivät myöskään tee mitään hädänalaisten hyväksi, koska kyseessä on Allahin langettama rangaistus.

Länsimaiset ihmiset sen sijaan auttavat, koska kristinusko on opettanut niin. Sellaisetkin, jotka eivät ole uskossa, haluavat auttaa. Länsimaissa vaikuttanut kristillinen kulttuuri on opettanut: Lähimmäistä on autettava! Ja niin apua tulee länsimaiden kristityiltä laivoilla ja lentokoneilla Intian maanjäristyksen uhreille. Silloin tanskalainen liikemies näki ensimmäisen kerran kristinuskon myönteisessä valossa.

Kristinusko on rakkauden uskonto. Se siis tarkoittaa tätä: Tarvitsemme joka päivä anteeksiannon Jeesuksen pyhässä sovintoveressä, että saisimme tahtoa ja voimaa kohdata lähimmäisemme Jumalan mieleisellä tavalla. Jumala meitä siinä auttakoon!

Pirkka Sieviläinen

10.1.2019 19.34