Uutislistaukseen

Avoimesti kristitty - Tuulan mietteitä


Yllätyin iloisesti kun kaupungissa käydessäni näin ison jouluseimen marketin etuoven tuntumassa. Kristillinen joulusanoma anteeksipyytelemättä julkisella paikalla. Hienoa! Ja eihän se ole kiellettyä, vaikka  tuntuu että kristittynä on välillä hiippailtava varpaisillaan, ettei astu kenenkään varpaille.

Toisella kauppareissulla ihmettelin, ettei kirjakaupoissa myydä kristillisiä joulukortteja. Kysynnän ja tarjonnan laki kai sen määrää. Taisin saada myyjänkin hämilleen, kun hän kyseli mitä etsin. Myöhemmin kahvipöydässä kaavailtiin kysynnän kasvua: jos itse kukin kävisi kyselemässä kristillisiä kortteja, niitä voisi ilmaantua myyntiin.

Iloinen mieli yllätti, kun aloimme porukalla suunnittelemaan lasten joulukirkkoa enkeleineen ja paimenineen. Oikein lämmin aalto tulvi sydämeen: hienoa olla välittämässä  joulun ilosanomaa Vapahtajasta joka syntyi veljeksemme ja vapahtajaksemme. Tähän on satsattava! On tärkeätä, että lapset saavat kuulla sen. On tärkeätä, että tässäkin ajassa joulunsanomaa pidetään esillä tavalla ja toisella. On pidettävä huoli, ettei sanoma Jeesuksesta huku muuhun humuun.

Panostetaan siihen, että kristillinen joulu näkyy ja kuuluu! Ei panna sitä piiloon! Se on paljon enenmmän kuin ihmisten keksimät joulusisällöt.

Iloista joulun valmisteluaikaa!

Tuula Suuronen

 

2018-11-30 07:28:00.0