Uutislistaukseen

Valinnan paikat

Tällä viikolla 6.-8.-luokkalaiset ovat päässeet pohtimaan valintojaan Selvästi paras-tapahtumassa kunnan nuorisotilassa. Koulupäivän aikana he ovat käyneet läpi rastit, joiden aiheena ovat mm. pelaaminen ja päihteet. Viimeisellä rastilla jokainen saa kuulla jonkin positiivisen ominaisuuden itsestään, sillä hyvä itsetunto auttaa tekemään hyviä valintoja elämässä.

Rastilla pohditaan myös, mitkä kaikki asiat vaikuttavat valintoihimme. Etenkään nuorena ei ole helppo pitää omaa päätään ryhmäpaineen keskellä, mutta ei se ole välttämättä helppoa aikuisenakaan. Kuinka paljon voin itse vaikuttaa toimintaani vai ajelehdinko suuremmin miettimättä tilanteesta toiseen? Ihminen, joka muita tuomitsematta arvostaa itseään ja omia elämän valintojaan, saa kuitenkin yleensä osakseen kunnioitusta.

Väärät valinnatkin kuuluvat elämään. Armollista on se, että aina voi aloittaa uudelleen. Psalmista 25: "Herra, osoita minulle tiesi, opeta minua kulkemaan polkujasi. Ohjaa minut totuuteesi ja opeta minua, sinä Jumalani, auttajani! Sinuun minä luotan aina".

Sanna Paappanen

6.9.2018 05.00