Uutislistaukseen

Ihminen – tiellä

19.4.2018 07.12

Pirkan mietteitä

 

Elämäämme on usein kutsuttu matkalla olemiseksi. Siinä on myös tietyt pysähdyspaikat. Elämän taitekohdat, siirtyminen uuteen elämänvaiheeseen, voivat olla sellaisia tilanteita, jolloin elämän sisältö saa uusia ulottuvuuksia.

Myös kristillistä elämää kuvataan matkalla olemiseksi. Siinä päämääränä häämöttää kuoleman jälkeinen elämä. Kristitty on kutsuttu taivaan kansalaiseksi maailmassa. Hänen tulisi suorittaa ajallinen elämäntehtävänsä täällä maan päällä ja mielellään mahdollisimman hyvin. Mutta samalla hän pitää taivasosuutta tärkeänä. Kirkkokäsikirjan eräässä rukouksessa ensin todetaan, kuinka meidän elämäntaipaleemme on vielä kesken ja tarvitsemme voimaa moniin tehtäviin. Sitten pyydetään, että Jumala varjelisi meitä uppoutumasta työhön ja huoliin sillä tavoin, että kadotamme iankaikkisen päämäärän. Kunpa pitäisimmekin huolta siitä, että saavuttaisimme taivaallisen päämäärän.

Kristittyinä saamme jatkaa matkaamme Jumalan lupauksiin turvaten. Sitä kuvaa sattuvasti vanhan hengellisen laulun sanat:

Riennä riemuin eespäin vaan Tietä Jumalasi, Joskin löydät määrämaan Vasta kuollessasi!

Ällös pelkää yötä maan: Taivaan tähdet loistaa! Luota Herraan Jumalaan, Hän voi varjot poistaa!

Totta sekä oikeaa, Horjumatta puolla! Herran tiellä ihanaa Elää on ja kuolla.

Pirkka Sieviläinen