Uutislistaukseen

TASATTAISIINKO?

8.3.2018 07.41

Eijan mietteitä

 

Hiihtolomaviikko on takanapäin. Muistui siitä mieleen lapsuuden hiihtolomat mummolassa. Meitä oli viisi serkkua pöydän ääressä ja pöydässä yksi tai kaksi karkkipussia. Se oli mieleenpainuva hetki, kun joku meistä lapsista sai vastuullisen tehtävän jakaa pussin karkit tasan kaikkien kesken. Sulle, sulle, sulle, sulle, mulle…ja niin monta kierrosta kuin pussissa karkkia riitti. Tasan menivät ja riitti hyvin ilman suurempaa kahinaa. Ja sitten taas jatkettiin leikkejä.

Suomen lähetysseuran Tasaus –keräyksessä meidän on mahdollisuus tasata globaalia hyvinvointia. Niin kuin valo jakaantuu tasaisesti maailmaan kaksi kertaa vuodessa, syys- ja kevätpäivän-tasauksina, muistuttaa Tasaus –keräys siitä, että hyvinvointi ei jakaannu tasan maailmassa. Suomessa lapsien lähtökohdat elämään ovat paljon paremmat kuin köyhässä maanjäristysten ja tulvien runtelemassa Nepalissa.

Tänä vuonna Tasaus –keräyksen tuotolla tuodaan toivoa kriisien ja konfliktien haavoittamille ihmisille. Konkreettista tukea saavat mm. Kolumbian viisikymmentä vuotta kestäneen sisällissodan uhrit ja Nepalin luonnonkatastrofeissa kärsineet lapset ja aikuiset.

Meillä on ”karkkipussit” ja olemme loppujen lopuksi saman pöydän ääressä maailman muiden ihmisten kanssa. Tasattaisiinko?

Kts. www.tasaus.fi