Uutislistaukseen

Miksi?

2.3.2018 15.08

Pirkan mietteitä paastonaikana

Paastonaikana tutkimme Jeesuksen kulkua kohti Golgatan ristiä. Oletko joskus pohtinut, miksi Jeesus kuoli hirvittävän julmalla tavalla. Olisiko voinut olla kauniimpi tapa kuolla ihmiskunnan puolesta. Vastaus tähän kysymykseen löytyy Jumalan sanan molemmistakin puolista, laista ja evankeliumista.

Lain kannalta ristiinnaulitseminen oli julmin kuoleman rangaistus, suurin mahdollinen tuomio, mikä Jeesuksen aikana tunnettiin. Evankeliumin kannalta Jeesus saatuaan raaimman kuolemanrangaistuksen alentuu kaikkien kurjimpienkin syntisten tasolle. Ei ole olemassa niin suurta syntistä, jota hän ei voisi pelastaa.

Me emme pysty siihen mitä Jeesus teki. Me olemme lain rikkojia ja siksi täysin riippuvaisia Jeesuksen tuomasta armosta. Ennen kaikkea Jeesus täytti kaiken lain. Siksi hän lahjoittaa suurimman mahdollisen evankeliumin: meillä on pelastus hänen ristinkuolemansa kautta. Jeesus kuoli hirvittävällä tavalla vain siksi, että hän rakastaa meitä syntisiä ihmisiä. Siksi Jeesus on ainoa toivomme. Siksi Jeesus on pelastajamme. Ja meillä on oikeus turvautua häneen.

 

Pirkka Sieviläinen