Uutislistaukseen

Armahdustuomio

Pirkan mietteitä...

 

Tuomiosunnuntaina kerrotaan suuristä käräjistä. Raamattu kuvaa kuinka olemme kerran kirkkauden valtaistuimen edessä. Se tuo ajatuksiimme Jumalan suunnattoman pyhyyden. Kun sitä vertaa ihmisten maailmaan, havaitsemme oman pahuutemme.

Tuomiosunnuntai sanana säikäyttää. Se saatta tuoda hätääntyneen kysymyksen: Apua, miten minun käy.  Tämänkaltaisen kokemus tulee esille myös Daavidin Psalmissa 143: ”Älä vaadi palvelijaasi tuomiolle, sillä sinun edessäsi ei yksikään ole syytön ”. Mutta samalla hän myös kääntyy armollisen Jumalan puoleen.

Omassa varassa emme kestä viimeisellä tuomiolla. Mutta meille on varattuna on valtava armahduksen sanoma. Tuomarina on hän, joka on sovittanut ja maksanut kaikki syntimme. Hänen kauttaa voimme saada armahdustuomion. Siksi saamme turvautua häneen  ns. syntisen rukouksen sanoin: Jeesus, tunnustan sinulle kaikki syntini. Anna ne anteeksi ja pelasta minut. Luovutan elämäni sinulle, tule elämääni ja johdata sitä tästä eteenpäin. Aamen.

Jumalan sanan vastaus tähän rukoukseen on: ”Ole turvallisella mielellä. sinun syntisi on anteeksi annettu. Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.”

Pirkka Sieviläinen

23.11.2017 07.34