Uutislistaukseen

Saapua yhteiseen pöytään

"Saapua yhteiseen pöytään ja jakaa, murrettu leipä, Kristuksen ruumis, leipä ja viini." Pirjo Vahtola

Saapua yhteiseen pöytään

Hiljaisen viikon torstaina kutsun sinua ehtoolliselle kanssani kirkkoon. Saamme yhdessä ottaa vastaan leivän ja viinin kohdataksemme Jeesuksen ja aterioida yhdessä.

Tulemme Jeesus, sinun luoksesi kuin kerran opetuslapset, jotka välillä epäröivät, epäilivät, hämmentyivät, eivät aina luottaneet sanaasi tai pettivät. Elämä on toisinaan kuljettanut meitä sellaisiin tienristeyksiin, että on ollut vaikea valita, mitä tietä kulkea.

Emme ole aina seuranneet sinua, Jeesus. Emme ole suostuneet kuulemaan ääntäsi. Vaikka sinä vakuutat meille armahtavasti ja rohkaisevasti: ”Tässä on tie, kulkekaa sitä”.

Kun saavumme ehtoollisella yhteiseen pöytään, saamme luottaa, että sinä tiedät ja tunnet elämämme. Sinä hyväksyit opetuslapsesikin. Sinä otat meidät kaikki vastaan.

Me tarvitsemme välillä lohdutuksen ja vakuutuksen sanojasi. Jos olenkin kelvoton kutsuvieras ehtoolliselle?

Mutta sinä, Jeesus, hyväksyit Pietarin, Juudaksenkin sinä otit pöytään kanssasi. Sinä, kutsut jokaista meitä ja lupauksesi mukaan et aja ketään luoksesi tulevaa pois.

Hiljaisen viikon lopussa on pääsiäinen. Ehtoollisen aikana kuultavat sanat ovat rakastavat: Kristuksen ruumis ja veri, sinun puolestasi annettu ja vuodatettu.

                                                                               Pastori Päivi Liukkonen   

Kuva: Pixabay               

27.3.2024 06.00