Uutislistaukseen

Viime tippa

Rohkaisu tähän hetkeen

Viime tippaan

En ole niitä ihmisiä, jotka tekevät asiat viime tippaan. Se olisi liian stressaava elämäntapa minunlaiselle ihmiselle. Mieluummin reilusti etukäteen, niin voi hengitellä rauhassa.

Joskus asiat vain eivät mene suunnitelmien mukaan, ja tulee odottamattomia käänteitä. Silloin on hauska ja myös opettavaista huomata, kuinka Taivaan Isä pitää huolta lapsestaan.

Tämän jutun kirjoittamisen kanssa kävi niin, että aloitin sen vasta kun se olisi jo pitänyt olla toimituksessa. Oma moka. Ennen kuin paniikki iski päälle, pistin kädet ristiin ja pyysin apua. Avasin silmät ja summanmutikassa otin kirjahyllyltä W. Stinissenin kirjan Syvemmälle rukoukseen. Kirja aukesi kodasta, josta olin alleviivannut lauseen pari, jotka kolahti sillä paikalla.

Jumalan antamaan tehtävään ei milloinkaan kuulu muuta kuin se minkä Jumala antaa tehtäväksemme juuri nyt, tällä sekunnilla. Emme tarvitse enempää voimaa kuin on tarpeen seuraavan askeleen ottamiseen.

Taivaan Isä tietää sinun elämäsi sekunnit ja tämän hetken. Hän tuntee sinut pienintä piirtoa myöten. Hän tietää mitä sinulla on meneillään. Hän tietää, mitä tarvitset jaksaaksesi hetki hetkeltä eteenpäin. Hän tietää paljonko tarvitset voimaa. Ja hän antaa sen.

Tuula Suuronen

21.3.2024 08.00