Uutislistaukseen

Villen mietteitä uuden vuoden alussa

 

 

open-the-door-4943108_1280 (1).jpg

”Edessäsi on nyt avoin ovi, minä olen sen avannut.” (Ilm. 3:8) Nämä sanat sopivat vuoden alkuun. On taas uusi vuosi ja sen myötä myös uudet mahdollisuudet. Vuoden vaihtuessa tulee usein mietittyä mennyttä ja arvioitua, miten elämä on mennyt. Tehdään suunnitelmia ja asetetaan ehkä tavoitteita uudelle vuodelle. Mieleen herää toiveita, että asiat voisivat olla jatkossa paremmin tai ainakin toisin. Jotain uuttakin saisi tulla ja olla aluillaan.

Mennyttä en enää saa takaisin. Tulevaisuus on vasta edessä. Siihen voin vaikuttaa sillä, mitä teen nyt. Eilisestä voi oppia ja huomista rakentaa tämän päivän valinnoilla. Edessäni on avoin ovi. On itsestäni kiinni, tartunko siihen, mikä on minua varten auki.

Uskon, että Jumala antaa joka päivälle ainakin yhden mahdollisuuden. Sillä luotan, että hän on armollinen. Hän avaa ja luo edellytyksiä. Armo on avoin ovi edessä. Armo on suljettu ovi takana. Armo antaa voiman unohtaa ja hyväksyä menneet. Armo antaa rohkeuden astua kohti uutta. Armo tuo rauhan elää luottavaisesti ja levollisena tätä hetkeä ja tätä päivää. Tänäkin vuonna.

”Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan
olemme kaikki hiljaa kätketyt.
Me saamme luottaa uskolliseen Luojaan,
yhdessä käydä uuteen aikaan nyt.” (VK 600:1)

Siunausta vuoteen 2024 kaikille lukijoille,
Ville Tikkanen, vt. kirkkoherra


Kuva yais gao Pixabaystä

4.1.2024 06.00