Uutislistaukseen

Mietteitä vuoden vaihteen lähetessä

Tuula-pappi muistelee mennyttä vuotta

Vuodenvaihteen mietteitä

Oli juuri läpikäyty kova kansallinen vaihe Israelin historiassa. Sitä muistellen Samuel-profeetta pystytti muistokiven ja sanoi: - Tähän asti Herra on auttanut meitä. -  Muistokivi sai nimekseen Avun-kivi. Apu oli tullut ukkosenjylinän muodossa.

Kuljen ajatuksissani kuluneen vuoden tapahtumiin ja kokemuksiin. Muistan hetken, jossa Herra auttoi. Tilanteen, joka ratkesi. Jaksoin vaikken olisi uskonut. Selvisin kuin ihmeenkaupalla.

Ajattelen mennyttä jokapäiväistä elämää. Herran apu on siellä usein pukeutuneena arkisiin vaatteisiin: jonkun hyviin sanoihin, lämpimään katseeseen, auttavaan käteen. Hänen apunsa on ollut mittatilaustyötä.  Muistokivet polun varrella muistuttavat siitä, että apua on enemmän kuin ymmärrän.

Erityisen avun olen saanut Raamatun sanasta, joka on rohkaissut, valanut uskoa ja toivoa, nostanut synkistä kuopista, lohduttanut ja antanut voiman kulkea eteenpäin.

Tähän asti Herra on auttanut. Hänessä me elämme, liikumme ja olemme Paavalin sanojen mukaan. Hänen apunsa on lähempänä kuin kulman takana. Tässä uskossa on turvallista jättää jäähyväiset viime vuodelle ja astua tulevaan vuoteen.

Tuula Suuronen

29.12.2023 06.00