Uutislistaukseen

Minä odotan

Keltaiset ruusut Eero Valangon taltioimana.

Minä odotan

Odotamme kevättä, valoa, voimia, lomaa, ongelmien ratkeamista, elämän helpottumista, tien avautumista umpikujassa, muutosta ihmissuhteissa tai itsessä, ihmettä raha-asioissa, pelastusta läheisille.  Lista on loputon. Odotus kertoo hädästä ja puutteesta, elämän kivuista ja ihmismielen ahdistuksesta.

Minä odotan sinua Herra, sanoo psalmin kirjoittaja. Odotan sinua koko sielustani. Kyse ei ole jostain elämän sivujuonteesta. Odotan sinua kuin vartijat aamua, hartaammin kuin vartijat aamua.

Oman hädän ja odotuksen paineen saa kääntää rukoukseksi, puheeksi Jumalalle tai huudoksi, kuiskaukseksi, itkuiseksi soperrukseksi. Sellaisenaan, rehellisenä ja paljaana.

Rukousodotuksessa ajatukset selkiävät ja sydän rauhoittuu. Punainen odotus-nappula jää usein päälle, mutta tiedät, että sinä ja asiasi on hyvän Jumalan käsissä.

Älkää murehtiko mistään, vaan kertokaa kaikki tarpeenne Jumalalle. Pyytäkää häneltä, rukoilkaa ja kiittäkää häntä. Kaiken ymmärryksen ylittävä Jumalan rauha vartioi sydäntänne ja ajatuksianne ja saa ne pysymään Kristuksen yhteydessä. (UT2020)

Tuula Suuronen

23.11.2023 06.00