Uutislistaukseen

Koulun alkaessa

Päivin mietteitä alkusyksyyn. Aiemmin koulunakin olleeseen Tervaniemen tupaan tulee taas vilinää ja vilskettä, kun kerhot syksyllä alkavat.

Muistan erään elokuisen päivän: Syyslukukauden ensimmäinen koulupäivä. Mieleni oli jollakin lailla odottava ja samalla jännittävä. Mitähän tuleva kouluvuosi tuo tullessaan. Onko vanha joukko vielä koolla, vai onko tullut muutoksia?

Kun pyöräilin kouluun, koko ajan saapui lisää pyöräilijöitä matkalle mukaan. Koulun pihalla meitä oli jo melkoinen joukko. Saman tunnelman koen taas tällä viikolla. Vaikka olen jo peruskouluni suorittanut.

Kesä jatkuu, mutta syksy lähestyy. Sen mukana postilaatikkoon tipahtaa kansalaisopiston kurssivihko. Mitähän uutta voisin ottaa elämääni mukaan tai virittää vanhaa? Keiden kanssa koen jotakin uutta?

Olen oppinut huomaamaan, että syksy aina herättää halun johonkin uuteen. Johtuuko se koulusta? Ajatuksesta, että tulisi olla taas koulun penkillä.

Sillä penkillä aika ajoin aina olen. Elämänkoulu jatkuu ja samoin Jumalan lapsena kasvaminen. Joskus uuden oppiminen onkin vanhan kertaamista; tekee uusia löytöjä, jotka ovat jo hyvin vanhoja.

Jeesus lupaa uuden etsijälle: ”Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Koputtakaa oveen, niin se avataan teille. Sillä pyytäjä saa, etsijä löytää ja koputtajalle avataan. ”

Mitä sinä haluaisit etsiä ja löytää tänä syksynä?

Pastori Päivi Liukkonen

Kuva Tervaniemen tuvan pihapiiristä: Eero Valanko

10.8.2023 06.00